Потерпілим виявився 33-річний голова обласного осередку "Свободи" Демид Губський / фото Демид Губський, Facebook

Під час огляду помешкання активіста громадської організації, госпіталізованого на Миколаївщині з вогнепальним пораненням, поліція знайшла гранату і незареєстрований пістолет травматичної дії.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Миколаївської області.

Слідством встановлено, що ввечері 10 липня постраждалий разом з цивільною дружиною та друзями відпочивали у розважальному закладі та вживали алкогольні напої. Після 23:00 вони вдвох повернулись додому. Коли жінка була на балконі, чоловік розбирав травматичний пістолет. Через деякий час, за словами жінки, вона почула постріл та побачила, що її чоловік впав. Після чого викликала брата постраждалого, разом вони звернулись по допомогу до медиків.

Відео дня

Читайте такожУ Миколаєві активісту прострелили голову

У поліції додали, що у квартирі постраждалого виявили помпову рушницю, гранату Ф-1 та набої до пістолету травматичної дії, кабуру до пістолету. За даними дозвільної системи, гладкоствольна помпова рушниця зареєстрована на чоловіка, наголошується у повідомленні.

Крім того, слідством встановлено, що постраждалий хотів придбати пістолет травматичної дії, але не міг законно отримати на нього дозвіл. «Проте пістолет якимось чином здобув. Шляхи надходження зброї та інших причетних до цього осіб тепер встановлюватиме поліція», - додають у поліції.

Слідчі знайшли пістолет і вилучили його. Поліція розпочала розслідування кримінального провадження за ст. 128 («Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження») Кримінального кодексу України.

Зазначається, що постраждалий перебуває у медичному закладі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 липня, у поліції поінформували, що на Миколаївщині з вогнепальним пораненням голови з пістолету травматичної дії госпіталізовано 33-річного місцевого жителя - активіста громадської організації.