Троє громадян Гвінеї незаконно прибули до України / фото Херсонського прикордонного загону ДПСУ

На Миколаївщині прикордонники 14 вересня затримали трьох нелегалів з Республіки Гвінея, які вистрибнули з судна та самотужки допливли до Очакова.

Про це повідомляється на сторінці Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби у Facebook.

Читайте такожБили та морили голодом: стали відомі моторошні подробиці долі трьох десятків в'єтнамців на Київщині (відео)Зазначається, що трьох нелегальних мігрантів без документів, що посвідчують особу, було виявлено 11 вересня на іноземному судні, яке прибуло з Гвінеї в пункт пропуску «Дніпро-Бузький морський торговельний порт» (Миколаївська обл.)

Відео дня

Прикордонники не допустили їх сходження на берег та відправили нелегалів у зворотньому напрямку.

Згодом цих чоловіків виявили на узбіччі автомобільної дороги в Очаківському районі.

Іноземці розповіли прикордонникам, що потрапили на іноземне судно, коли воно завантажувалось в порту Гвінеї. Вони майже три тижні переховувались в палубному крані, носовій частині судна та у рятувальній шлюпці.

За їхніми словами, коли не вдалося потрапити на територію України в пункті пропуску «Дніпро-Бузький МТП», після відходу судна в зворотньому напрямку, вони вирішили зістрибнути з теплоходу.

«Надвечір, під час слідування Дніпро-Бузьким лиманом до Чорного моря, нелегали втілили свій план у життя та вистрибнули з судна, прихопивши рятувальний круг, та згодом дісталися українського берега», - йдеться у повідомленні.

Іноземців затримано та доправлено до прикордонного підрозділу.

Вас також можуть зацікавити новини