З початку проведення робіт вивезено 530 куб. м. будівельних уламків та сміття / od.dsns.gov.ua

В Одесі завершено розбирання завалів на місці обвалення 4-поверхового житлового будинку на вул. Ясній.

Як повідомили в Головному управлінні ДСНС в Одеській області, 12 червня підрозділи ДСНС продовжували проведення рятувальних та інших невідкладних робіт на місці обвалення частини будівлі на вул. Ясній, 10, яке сталося 10 червня.

Проводилися роботи з демонтажу аварійної частини будівлі, розчищення місця руйнування, вилучення та передачі жителям особистого майна і цінних речей.

Відео дня

Читайте такожУ Харкові пройшли масові обшуки в аптеках (фото)

На даний час роботи завершені. З початку проведення робіт вивезено 530 куб. м. будівельних уламків та сміття.

Всього до ліквідації наслідків надзвичайної події залучалися 369 працівників, а також 69 одиниць техніки, з них від ДСНС - 149 рятувальників і 19 одиниць спеціальної техніки.

Як повідомляв УНІАН, вночі 10 червня в курортній зоні Одеси частково обвалився старовинний житловий 4-поверховий будинок по вул. Ясній, 10. Було госпіталізовано постраждалого чоловіка.

Чиновники мерії заявили, що причиною обвалення могла стати самовільна реконструкція квартири, де мешканці залили на дерев'яні перекриття бетон.

Як стверджують громадські працівники, обвалення сталося через грунтові води, «видавлені» новобудовами.

У травні в Одесі сталося обвалення трьох житлових багатоквартирних будинків. У квітні обвалився будинок-пам'ятка архітектури на перетині вулиці Канатної та провулку Нахімова.