ДБР з'ясовує обставини трагедії / фото ua.depositphotos.com

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік застрелився зі зброї патрульного, який прибув на оперативний виклик. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За попередніми даними, вночі 28 березня 2024 року у Світловодську до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що місцевий мешканець погрожує скоїти самогубство.

"Приїхавши на місце події, поліцейський наряд, спостерігаючи неадекватну поведінку чоловіка, викликав швидку допомогу. Після огляду медиків його мали доставити до психічної лікарні в обласному центрі.

Відео дня

Однак громадянин вихопив у правоохоронця автомат та вистрілив собі в голову. Від отриманого поранення чоловік помер на місці", - повідомляють в ДБР.

Зазначається, щопрацівники ДБР встановлюють всі обставини події, відкрито кримінального провадження за фактом службової недбалості (ч. 3 ст. 367 КК України).

Тривають судові експертизи та службове розслідування, за результатом яких будуть прийняті подальші процесуальні рішення.

Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

Інцидент із вбивством чоловіка у Дніпрі

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня 2023 року у Дніпрі патрульні поліцейські через порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль Jaguar, в якому перебував 38-річний Джумбері Сілогава, жінка та двоє дітей. 

Між поліцейськими та людьми з авто виник конфлікт. Чоловік ображав патрульну, вдарив її, а потім накинувся на поліцейського. В цей час жінка, яка була з ним в авто, тримала поліцейську, щоб вона не пішла на допомогу колезі. Патрульний вистрілив у чоловіка, той помер на місці події.

Спочатку поліцейському було обрано цілодобований домашній арешт, але Дніпропетровський апеляційний суд змінив його на нічний домашній арешт.

Адвокат Андрій Йосипов зазначає, що таким чином 21-річний патрульний Єгор Звонков зможе повернутися до роботи у поліції. 

Вас також можуть зацікавити новини: