Фото facebook.com

Біля будівлі Офісу генпрокурора пройшов мітинг проти торгівлі наркотиками в Україні. Активісти просять міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і генпрокурора Ірину Венедиктова звернути увагу на ситуацію.

Про це повідомив адвокат і ініціатор мітингу Дмитро Каленов у сюжеті "24 каналу".

У ході власного розслідування адвокат вийшов на керівника великого ОЗУ. Адвокат стверджує, що це бізнесмен, який проживає за підробленими документами й знаходиться в міжнародному розшуку, Олександр Щипцов.

Відео дня

"Щипцов О. Ю. причетний до розповсюдження психотропних речовин в Україні і країнах СНД, залученню в діяльність злочинного угруповання неповнолітніх підлітків. Оборот його "бізнесу" складає 20 млн доларів в місяць, а в рік досягає чверті мільярда доларів. Олександр Щипцов - громадянин Росії. За нашими даними, там він займався виготовленням наркотичних засобів. З 2013 року він нелегально проживає в Україні і продовжує займатися розповсюдженням наркотиків. Про це знають всі наші правоохоронні структури. Питання: чому Щипцов не арештований, не депортований за те, що він вже у федеральному розшуку в Росії, в Інтерполі?" - сказав під час мітингу адвокат.

Він також підкреслив, що володіє всіма необхідними доказами причетності бізнесмена до наркобізнесу.

"Ситуація з наркотиками в Україні катастрофічна. Тільки минулого року було зареєстровано майже мільйон людей, яких торкнулася наркоманія. Причому це тільки ті, хто звернувся до фахівців. Адже страждають не тільки вони, страждають їхні родичі, сім'ї, так і українське суспільство в цілому", - додав адвокат.