Хлопці весело реготали й наставляли на літню жінку пістолет / Скріншот

Столичні правоохоронці відкрили справу за статтею про домашнє насильство проти групи підлітків, що знущалася з хворої бабусі заради відео для соцмереж.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва у Facebook.

"Вчора (1 листопада – УНІАН) під час моніторингу мережі Інтернет в одному із телеграм-каналів правоохоронці виявили відео, у якому двоє хлопців знущаються над літньою жінкою, направляючи на неї предмет, схожий на пістолет. Поліцейські зареєстрували дану подію та розпочали встановлення осіб порушників", – йдеться у повідомленні поліції.

Незабаром столичні правоохоронці встановили особу одного порушника. Ним виявився 18-річний киянин. Наразі поліцейські встановлюють особу іншого кривдника.

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею про домашнє насильство.

Читайте такожУ Чернівцях таксист тяжко поранив викруткою п'яного пасажираСанкція статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, арешт на строк до шести місяців, до п’яти років обмеження волі або до двох років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Тим часом кілька фігурантів справи вже встигли записати відео з виправданнями своїх дій щодо літньої жінки.

За словами одного з хлопців, відео знімали "заради приколу". Насправді підлітки нібито доглядають за хворою, а самій бабусі, мовляв, було весело.

Що сталося

У понеділок, 1 листопада, в мережі з’явилось відео знущань кількох хлопців з лежачої пенсіонерки. Підлітки весело реготали й наставляли на літню жінку пістолет, не забуваючи знімати все це на камеру.

Незабаром вони припинили жартувати, хлопець з пістолетом сказав: "Гаразд, ба, все нормально".

Ролик підлітки опублікували в Instagram, що спричинило шквал критики з боку небайдужих громадян. У соцмережі фігуранти скандалу намагалися виправдатися, мовляв, пістолет насправді був іграшковий.

Вас також можуть зацікавити новини