Це не перша пожежа неподалік арсеналу в Балаклії / Фото УНІАН

У Харківській області поблизу міста Балаклія сталася пожежа, вогонь поширювався на відстані близько 6 км від військового арсеналу.

Як повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України на сторінці у Facebook, наразі пожежу ліквідовано.

«Сьогодні, 30 квітня, неподалік від арсеналу зберігання боєзапасу Збройних сил України, який біля міста Балаклія Харківської області, виникла степова пожежа. Вогонь поширювався на відстані близько 6 км від арсеналу», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що в ході оперативних дій місцевого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій пожежу було локалізовано та ліквідовано.

Читайте такожПричиною вибухів у Балаклії був підрив заритого снаряда – ТСК

У Генштабі вказують, що пожежна безпека навколо зазначеного арсеналу, з урахуванням посушливих погодних умов, перебуває на постійному контролі місцевих органів самоврядування, аварійно-рятувальних та правоохоронних органів.

Також наголошується, що керівництвом військової частини А1352 вжито необхідних заходів щодо запобігання та недопущення виникнення пожеж у зоні відповідальності. Штатні пожежно-рятувальні підрозділи та підрозділи охорони й оборони військової частини підтримують постійну бойову готовність.

Вчора, 29 квітня, повідомлялося про ще одну пожежу неподалік від цього арсеналу.

Довідка УНІАН. 23 березня 2017 року на військовому арсеналі поблизу Балаклії Харківської області сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Вибухами були пошкоджені десятки будівель. Одна жителька Балаклії під час вибухів загинула внаслідок падіння конструкцій будинку. Правоохоронці кваліфікували подію на арсеналі як диверсію.