За даними ЗМІ, 4 грудня росіяни застрелили на кордоні громадянина України / ілюстрація REUTERS

Російська сторона відмовилася від зустрічі з українськими прикордонниками, заявивши, що ФСБ буде сама розслідувати інцидент зі стріляниною, що стався 4 грудня.

Про це УП повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Ще одну прикордонно-представницьку зустріч на більш високому рівні ініціювали українські прикордонники. Перша відбулася між помічниками прикордонних представництв і не дала ніяких результатів, адже російська сторона не представила об'єктивної інформації про можливе порушення кордону і загибелі людини.

Відео дня

"Враховуючи це, Державна прикордонна служба України звернулася до прикордонного представника Російської Федерації по Бєлгородській і Воронезькій областях з метою провести зустріч заступників прикордонних представників сторін. Водночас російська сторона заявила про проведення одностороннього розслідування і не погодилася на запропоновану зустріч. Її проведення вони вважають передчасним. Крім того, РФ не повідомила, коли така зустріч взагалі може відбутися», - сказав він.

Читайте такожСтрілянина на російському кордоні: ЗМІ дізналися ім'я вбитого українця

Демченко підкреслив, що українська сторона зацікавлена в об'єктивній і всебічній перевірці.

"Однак, враховуючи вищевказані обставини, ця ситуація схожа виключно на маніпулювання і приховування інформації та незрозумілі провокаційні дії», - вважає спікер ДПСУ.

Також Демченко не зміг підтвердити інформацію про загибель громадянина України, росіянина за національністю Євгена Голубєва, 1993 року народження. Він пояснив, що російська сторона не повідомила будь-якої інформації про нібито загиблого.

Вбивство українця на російському кордоні: що відомо