Чоловік, що захопив автобус в Луцьку, сидів у в'язниці і має психічні розлади / Скріншот

Чоловік, який сьогодні захопив заручників у Луцьку, у 2014 році видав книгу «Філософія злочинця». В ній він розповів, що у 18 років його нібито посадили до в’язниці на 6 років, і що вирішив стати злочинцем через бойовики.

Читайте такожЛуцький терорист має судимості - Геращенко

Про це повідомляється у Facebook проекту «Сила правди». Зазначається, що тираж книги «Філософія злочинця» за авторством Максима Плохого склала 400 примірників. Видавництво невідоме.

Відео дня

Книга на 560 сторінок містить певні факти біографії автора. Зокрема, він стверджує, що ріс у родині інтелігентів, проте в дитинстві надивився бойовиків і "решил стать крутым". Тож в 11 класі його затримали на ринку з рушницею, проте завдяки зв'язкам батька справу закрили.

Злочинець нібито навчався у духовній семінарії, але за кілька місяців розчарувався у церкві.

За власним твердженням, був засуджений на вісім років позбавлення волі за створення і керування бандою, покарання відбував на Львівщині. Після першого шестрічного ув'язнення вийшов на волю у 24 роки.

Електронна версія книги наразі доступна у соцмережах.

Захоплення автобусу в Луцьку

Нагадаємо, сьогодні на Театральній площі у Луцьку невідомий захопив автобус і забарикадувався у ньому. На місці події було чути постріли, а площу оточено спецназом. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка.  За наявною інформацією, в заручниках у терориста знаходяться близько 20 людей.

Що відомо про терориста з Луцька

Правоохоронцям злочинець представився як «Максим Плохой». Перед нападом він записав відео та виклав його в мережі. Чоловік заявив, що "держава – це перший терорист". Тепер він вимагає, аби голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали й виклали на своїх сторінках у соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також відеозвернення повинен записати президент Володимир Зеленський.

Поліція веде перемовини зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити та відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронців.

У Нацполіції повідомили, що чоловік має психічні розлади й нещодавно перебував на обліку у психіатра.