У Чернівцях чиновники обідали у ресторанах без ковід-сертифікатів / фото Facebook / Анжела Косован

У Чернівцях правоохоронці склали адміністративні протоколи на два ресторани у центрі міста, в яких обідали місцеві чиновники, які на вимогу представників мобільних груп відмовились продемонструвати сертифікати про вакцинацію від COVID-19.

Про це повідомила заступниця начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Анжела Косован на своїй сторінці у Facebook

За її словами, сьогодні під час перевірки мобільної групи Держпродспоживслужби спільно з Національною поліцією, у ресторані "Незабаром" голова Чернівецької районної ради Руслан Домніцак відмовився пред’явити правоохоронцям сертифікат про вакцинацію від коронавірусу для підтвердження законного перебування на території закладу.

Відео дня

"Як виявилось, що сертифікату немає та вакцинуватись вони навіть не збираються. Але разом з тим, пан Домніцак переписав прізвище поліціянта та почав телефонувати "кому треба", щоб закрити перевірку", – повідомила Косован.

Читайте такожCOVID-сертифікат можуть анулювати: у МОЗ назвали умовуОкрім того, за повідомленням посадовиці, у ресторані "Панська гуральня" представники мобільної групи зафіксували відмову директора департаменту урбаністики та архітектури міськради Андрія Тимофійчука пред’явити ковід-сертифікат.

"На заклади на місці були складені протокол про адміністративне правопорушення", – повідомила Анжела Косован.

Нагадаємо, що у Чернівецькій області діє "жовта" зона карантинних обмежень. У зв’язку із значним рівнем поширення коронавірусної інфекції, з 1 листопада усі школи регіону відправили на дистанційну форму навчання.

інфографіка УНІАН

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити новини