У Дніпрі фігуранти вбивства отримали вироки / фото УНІАН

У Дніпрі суд виніс вирок 39-річній жінці та двом її спільникам за умисне вбивство людини.

Про це повідомила прес-служба обласної прокуратури.

Злочин було скоєно у червні 2014 року. "На ґрунті неприязних відносин з колишнім чоловіком, які виникли через розлучення та поділ спільного майна, вказана громадянка вирішила позбавити його життя. Для реалізації умислу жінка залучила приятеля, з яким мала близькі стосунки, а він, у свою чергу, підшукав в якості виконавця раніше судимого товариша, пообіцявши грошову винагороду у розмірі $10 тисяч", - розповіли у прокуратурі.

Відео дня

Читайте такожНа Луганщині мати вирішила "виховати" дочку та посадила її на ланцюг (фото)

Далі, зазначають у відомстві, чоловік передав виконавцю обріз мисливської рушниці, привіз його до місця мешкання жертви, а сам залишився чекати в авто неподалік. Коли потерпілий вийшов з під’їзду, найманий вбивця здійснив постріл йому у грудну клітину, спричинивши несумісне з життям тілесне ушкодження.

"Замовниця вбивства свою вину не визнала, проте її повністю доведено прокуратурою. За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 115 КК України, Красногвардійський районний суд призначив їй покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Жінку взяли під варту в залі суду", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожНа Закарпатті чоловік повісився у прямому ефірі

Співучасник отримав 10 років та 10 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Його звинувачують не лише у вбивстві людини, але й незаконному поводженні зі зброєю, адже під час обшуку в його автомобілі виявлено 20 патронів, які чоловік придбав та зберігав без передбаченого законом дозволу.

Безпосередній виконавець вбивства вироком суду проведе за ґратами 14 років з конфіскацією майна.