REUTERS

На Хмельниччині викрито 23-річного продавця супермаркету, який копіював дані банківських карток клієнтів і привласнював кошти.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Нацполіції України.

Кіберполіція встановила, що для реалізації злочинної діяльності фігурант тимчасово працевлаштувався на посаду продавця-консультанта у супермаркет. Чоловік заздалегідь в інтернеті придбав пристрої для зчитування секретної інформацію з магнітних стрічок банківських карт (скімінгове обладнання) та копіював реквізити карткових рахунків клієнтів.

Відео дня

Читайте такожВ Житомирі кіберполіцейський вимагав хабаря у біткоїнах

PIN-коди доступу до карткових рахунків клієнтів він отримував під час візуального спостереження за тим, як покупці вводили на POS-терміналі відповідні комбінації.

Згодом чоловік за допомогою спеціального технічного обладнання та програмних засобів записував отриману банківську інформацію на пластикові картки. Таким чином він дублював банківські картки громадян. Після чого знімав гроші з рахунків потерпілих у банкоматах.

Правоохоронці провели обшуки за адресами проживання та тимчасового перебування фігуранта. Вилучено скімінгове обладнання, енкодер, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, чорнові записи та скомпрометовані картки. Вилучену техніку направили на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) та ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України.

За результатами експертиз вирішуватиметься питання про оголошення чоловіку підозри. На даний час встановлюються всі потерпілі від його протиправної діяльності.

Як повідомляв УНІАН, у Києві двом зловмисникам, які викрали у відвідувачів спортклубу майна на 1 млн гривень, оголошено про підозру.