У злочинців вилучили цілий арсенал зброї \ фото Нацполіція

У Києві співробітники СБУ знешкодили банду з 5 осіб різної національності, які видавали себе за членів добровольчого батальону.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Зазначається, що їхньою діяльністю з території РФ керував уродженець Дагестану, підконтрольний представникам російських спецслужб.

Відео дня
фото СБУ

"Для маскування злочинної діяльності учасники банди влаштувались до лав добровольчого батальйону одного з районів столиці. Використовуючи документи підставних осіб, вони отримали автоматичну зброю, яку згодом переховували за місцями проживання", - йдеться у повідомленні.

У бандитів вилучено арсенал бойових засобів ураження. Серед них – 29 автоматів Калашникова, 1,2 кг вибухівки, бойові гранати, гранатомет, кулемет РПК тощо.

фото СБУ

За даними слідства, автомати зловмисники планували використовувати для дестабілізації обстановки в регіоні.

Вилучені засоби ураження направлено на експертизу. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу ("незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами").

фото СБУ

Одному з учасників банди вже повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності інших осіб. Триває досудове розслідування.

фото СБУ

Як повідомляв УНІАН, 13 червня у Києві патрульні затримали декількох осіб, підозрюваних у причетності до диверсій.  

Вас також можуть зацікавити новини: