З машини "Укрпошти" викрали понад 2,5 млн гривень / фото Антон Геращенко, Facebook

Правоохоронці знайшли гроші, які були викрадені під час нападу на автомобіль «Укрпошти».

Про це написав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

«У ході невідкладних обшуків знайдено гроші, викрадені під час цього зухвалого пограбування, а також пістолет охоронця «Укрпошти», який прихопили з собою озброєні розбійники», - повідомив він і додав, що кошти будуть повернуті «Укрпошті».

Відео дня

Читайте такожСуд узяв під варту підозрюваних у нападі на автомобіль "Укрпошти"

Геращенко також нагадав, що затримано чотирьох осіб, причетних до нападу: тих, хто безпосередньо здійснював пограбування, і одного з поплічників.

Водночас, додав заступник міністра, тривають пошуки ще одного посібника, співробітника «Укрпошти», який виконав функцію навідника і підбурювача. «Його особа встановлена, і у нього немає шансів втекти від правосуддя так само, як і у його спільників», - підкреслив Геращенко.

Він також зазначив, що всім учасникам нападу загрожують тривалі терміни ув'язнення не тільки за збройне пограбування, а й за замах на вбивство співробітників «Укрпошти».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 липня, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави затриманим напередодні трьом підозрюваним у нападі.

7 липня біля села Тишки Полтавської області невідомі підірвали автомобіль «Укрпошти», заволоділи грошима в сумі понад 2,5 млн грн і табельним пістолетом охоронця.

В результаті розбійного нападу двоє людей, які перебували в автомобілі, дістали тілесні ушкодження.

10 липня за підозрою в нападі затримали чотирьох жителів Полтавської області. Їм інкримінують розбійний напад на автомобіль «Укрпошти», замах на життя працівників цієї установи і заволодіння 2,75 млн грн (ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 15 п. П. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

В управлінні Пенсійного фонду кореспонденту УНІАН повідомили, що «Газель» перевозила пенсії для жителів Чорнухинського та Лохвицького районів.