В організації повідомили, що за фактом інциденту звернулися до поліції / фото Queer Home Odesa/Facebook

Громадський центр Queer Home Odesa заявив про напад хуліганів на їхнє приміщення.

Про це йдеться в заяві організації, розміщеній у Facebook.

«Сьогодні в обід невідомі заклеїли листівками «Традиції і порядку» двір, в якому розташований наш ком'юніті-центр, намагалися зламати двері, зіпсували те, до чого змогли дотягнутися, - вхід до приміщення. Не дуже зрозумілий сенс постерів: «Стать це стать» і «Ні абортам» біля входу в ком'юніті-центр для ЛГБТ, але сподіваємося, правоохоронцям вдасться встановити хід подій і знайти логіку в діях хуліганів», - йдеться в заяві.

Відео дня

Також наголошується, що зловмисники своїми хуліганськими діями зірвали запланований захід - кінопоказ.

В організації повідомили, що за фактом інциденту звернулися до поліції.

Ситуацію прокоментувала голова організаційного комітету фестивалю «Одеса Прайд 2020» Анна Леонова. Вона зазначила, що минуло 13 днів з моменту, коли на учасників акції, що проходила в рамках «Одеса Прайд 2020», напало угруповання з числа послідовників «ТиП» і «САК Проти».

«За цей час на акт агресії відреагували навіть у Європарламенті. Але не наша доблесна поліція. Подано сім заяв! Ймовірно, цього мало. Додамо ще й цю акцію. Ймовірно, саме такі події «ТиП» і називає «Акції на захист сім'ї». Зіпсували фасад, двері, зламали декоративну решітку», - написала Леонова у Facebook.

Читайте такожСутички під час акції ЛГБТ в Одесі: стало відомо про стан постраждалих поліцейських (фото)

Сутички в Одесі: що відомо

  • 30 серпня прихильники "традиційних сімейних цінностей" в Одесі напали на учасників акції ЛГБТ, яку хотіли провести в рамках фестивалю квір-культури "Одесапрайд-2020 замість традиційного "Маршу рівності".
  • Захід представники ЛГБТ мали намір провести на Думській площі - біля будівлі мерії. Зловмисники також напали на поліцейських, які намагалися захистити учасників акції. У поліцію з Думської площі доставили 16 осіб.