У мерії Одеси повідомили, що станом на ранок витік не фіксувався / Фото УНІАН

В Одесі з танкера «Делфі» (Delfi), який зазнав аварії на пляжі в 2019 році, сьогодні стався черговий витік забруднюючих речовин.

Про це в соціальних мережах повідомив депутат Одеської міської ради Олександр Захаров.

Він також розмістив відповідні фотографії, на яких видно, як від танкера розтікаються якісь плями по узбережжю.

Відео дня

Як стверджує депутат, «пляма» розтіклася за межі пляжу «Дельфін», на якому стоїть аварійне судно, і досягла інших пляжів, зокрема, «Відрада».

Читайте такожВибух на Позняках: у сусідньому будинку по стінах пішли тріщини

«Вівторок, 23 червня, 15:00... «Відрада», «Дельфін»... Що це? Залишки мастил, солярки, сорбенти, які «осіли» на дно? Прямо у «Віраду»... На вітрову тінь не схоже ніяк...», - написав Захаров.

Він зазначає, що твердження чиновників про загороджувальні бони виявилися неспроможні, і зараз «пляма пішла» в бік пляжу «Ланжерон».

У мерії Одеси повідомили, що станом на ранок витік не фіксувався.

Як повідомляв УНІАН, в листопаді 2019 року в Чорному морі біля Одеси зазнав аварії танкер «Делфі» (Delfi) з трьома українцями на борту. Через шторм його віднесло до пляжу «Дельфін» в Одесі. Водолази евакуювали трьох членів екіпажу. Внаслідок аварії танкера було забруднено узбережжя.

Також з'ясувалося, що у танкера були проблеми з судновими документами. Як одна з версій обговорювалася можливість його участі в незаконній дозаправці суден. Але Держприкордонслужба цей факт не підтвердила.

У лютому 2020 року прокуратура повідомила капітану танкера про підозру за ч. 1 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) КК України.

За версією слідства, зокрема, він проігнорував попередження про шторм і відмовився від запропонованої допомоги, чим поставив під загрозу життя членів екіпажу і безпеку в акваторії Одеського морського порту. Це призвело до аварії. Надалі це судно почало дрейфувати і потрапило на мілину в акваторії порту.

Судновласник пообіцяв прибрати «Делфі» з пляжу «Дельфін» до 31 березня. Зокрема, танкер планували розрізати на частини або відбуксирувати його повністю. Однак судно так і не прибрали з узбережжя в обіцяний термін через карантин у зв'язку з поширенням COVID-19.

21 травня мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що з борту «Делфі» стався витік нафтопродуктів. Тоді паливо, що витекло, оперативно прибрали.

16 червня голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций заявив, що судновласник обіцяє прибрати танкер до 25 червня.

21 червня було зафіксовано новий витік нафтопродуктів з аварійного танкера, площа «плями» досягла 400 кв. м. Чиновники запевнили, що її локалізовано за допомогою бонів. За фактом цього витоку прокуратура почала кримінальне провадження.