Чоловік сильно вдарив вороненя / скриншот

В Одесі чоловік убив воронятко, яке вчилося літати. Сьогодні ввечері місцеві Телеграм-канали оприлюднили відео, яке зробили мешканці однієї з багатоповерхівок на вулиці Заболотного. Подія мала місце біля будинку №19.

На відео - чоловік досить міцної статури тримає маленьку ворону, а дорослі птахи намагаються відбити дитину. Автори запису пояснюють, що пташеня вчилося літати, коли цей громадянин схопив його і збирався з ним піти. Зафіксовано, як батьки кружляють над людиною, нервуються, зляться, кричать, ніби просять відпустити їхнього малюка. Потім злітають на дерево, від безпорадності рвуть дзьобами листя і каменем падають униз, атакуючи викрадача.

Якоїсь миті він відпускає пташеня і той скаче в кущі. Стурбоване "подружжя" намагаються відігнати садиста подалі, а той знаходить малюка в кущах і вбиває його, щосили вдаривши об дерево.

Очевидці вкрай обурені тим, що сталося, і збентежені такою невиправданою жорстокістю. Містяни кажуть, що тепер не варто дивуватися нападу ворон на людей.

В той же час одеські правоохоронці черговий раз проявили людяність.  Як повідомили у прес-службі обласного управління патрульної поліції, під час патрулювання міста увагу інспекторів  привернув маленький птах. Безпорадне вороненя голосно каркало, не могло літати та було легкою наживою для вуличних тварин. 

"Патрульні обстежили навколо територію та не виявили поблизу дорослих ворон, які могли б захистити пташеня. Залишити його було не людяно, тож патрульний Юрій Пасічник спочатку напоїв птаха водою, а потім відвіз у зоопарк. Врятоване вороненя передали орнітологам, тепер його життю вже нічого не загрожує", - розповили у прес-службі.

Активність ворон в Одесі - деталі

Нещодавно ми повідомляли, що в Одесі почастішали випадки нападу ворон на перехожих. Орнітологи пояснюють, що птахи не хочуть заподіяти шкоди – вони просто захищають своїх пташенят, що знаходяться неподалік. Малюків у жодному разі не можна брати до рук: ворони – дуже розумні істоти та своїх дітей, як правило, не кидають.

У Херсоні патрульні із Одеси після ворожого обстрілу врятували совеня, яке після обстрілу сиділо розгублено посеред вулиці. Правоохоронці підібрали пташеня, нагодували та напоїли, а потім попуткою передали до Одеського зоопарку. Малюку патрульні дали ім’я - рядовий Мавік.