На Вінничині затримали російського агента / фото СБУ

На Вінниччині викрили зрадника, який вербував колишніх українських в’язнів до лав російської приватної військової компанії ПВК "Вагнер". Про це повідомляє СБУ.

За вступ до російської ПВК та участь у бойових діях проти Сил оборони зловмисник пропонував кожному "рекруту" грошову винагороду у розмірі від 2 до 4 тисяч доларів на місяць.

За даними слідства, агентом виявився місцевий рецидивіст, який 15 років провів за гратами за розбій та групове згвалтування.

Відео дня

Саме через широке коло зв’язків у кримінальному середовищі, в тому числі на території країни-агресора, на нього вийшов представник угруповання "Вагнера".

За вказівкою ворога вінничанин почав підшукувати кримінальників для залучення до складу приватної військової компанії.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільні телефони і комп’ютерну техніку із доказами його листування з "вагнерівцем".

На цей час затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Затриманий зрадник листувався з "вагрнерівцями" / фото СБУ

Боротьба зі зрадниками в Україні

Кілька днів тому у Херсоні викрили зрадників, які під час окупації міста керували центральним ринком.

Також 20 лютого стало відомо, що засудили колишнього працівника СБУ, який "зливав" дані ФСБ РФ про події в Україні. А інженер харківської ТЕЦ отримав 15 років в'язниці за коригування вогню росіян по місту.

Вас також можуть зацікавити новини: