За словами Ірини, вона прокинулася від того, що її ніби щось штовхнуло / фото УНІАН

Жителька будинку, який вибухнув на Позняках, розповіла, як після вибуху її врятував сусід.

Про це пише "ГолосUA".

За словами Ірини, вона прокинулася від того, що її ніби щось штовхнуло і підкинуло вгору.

Відео дня

Читайте такожМешканка будинку, який вибухнув на Позняках: запах газу чули ще у вівторок

«Я прокинулася від того, що мене підкинуло на ліжку. Виникло відчуття паніки. Ще толком не знаючи і не розуміючи, що сталося, я побігла до вхідних дверей. Вона не відкривалася. Заклинило. В цей час у двері подзвонив сусід і я крикнула, що мене заблокувало. Він буквально виламав двері. Я забігла до нього в квартиру і побачила, що від його квартири залишилася тільки частина – коридор уцілів, а от замість однієї кімнати залишилася суцільна дірка, кімнати фактично не залишилося», - розповіла дівчина.

Вона додала, що протягом години її та інших мешканців пожежники евакуювали через дах.

«Однак люди не змогли забрати речі. Я тепер знаю, що сходів не залишилося взагалі і що люди тепер без даху над головою, будинок сильно обрушився», - розповіла вона.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 червня, о 10:00 у Дарницькому районі Києва стався вибух попередньо газоповітряної суміші в дев'ятиповерховому житловому будинку за адресою вул. Соломії Крушельницької, 1/5. В результаті вибуху зруйновано міжповерхові перекриття 4-8-го поверхів.

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив про двох загиблих в результаті вибуху на Позняках.

За даними поліції, в результаті вибуху на Позняках одна людина загинула, розблокувати троє, пошуки ще трьох тривають, евакуювали 21 осіб.

Кличко заявив, що розглядаються дві версії вибуху - вибух або газу, або вибухівки.

На місце події прибув секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов, який заявив, що президент Володимир Зеленський проінформований про вибух.