Журналіст стверджує, що квартиру на Позняках Хмільовий-старший отримав ще у час своєї депутатської діяльності Фото УНІАН

Серед загиблих унаслідок вибуху в багатоповерхівці на Позняках у Києві є син відомого сепаратиста і колишнього депутата від Комуністичної партії України Анатолія Хмільового.

Про це у Facebook повідомив журналіст Денис Казанський.

Читайте такожВибух на Позняках: мешканці сусідніх секцій будинку можуть повертатися у свої квартири – Кличко

Відео дня

«Який тісний світ… Виявляється, один з загиблих при вибуху будинку на Позняках – Олександр Хмільовий – син колишнього депутата від КПУ й відомого сепаратиста зі Слов’янська Анатолія Хмільового», – йдеться у дописі.

У 2014 році, за словами Казанського, Хмільовий-старший підтримав бойовиків Стрєлкова, а під час відступу поїхав разом з ними у Донецьк.

Крім того, екс-нардеп писав листи депутатам Держдуми РФ з вимогою визнати «ДНР» і водночас отримував підвищену українську пенсію як колишній депутат.

Журналіст стверджує, що квартиру на Позняках той отримав ще у час своєї депутатської діяльності.

«Думки не маю, чи розділяв загиблий погляди батька. Не відчуваю ніякої зловтіхи з приводу того, що сталось», – додав Казанський.

Читайте такожГеращенко назвав основну версію причини вибуху у багатоповерхівці на Позняках

Як повідомляв УНІАН, вибух в десятиповерховому житловому будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, стався 21 червня о 10:00. В результаті вибуху сталося руйнування четвертого, п'ятого, шостого, сьомого і восьмого поверхів. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Внаслідок вибуху без житла залишились 125 людей, які мешкали в квартирах однієї з секцій будинку. Зазначалось, що попередьно, загрози для інших секцій будинку немає. Рятувальники дістали з-під завалів тіла п’ятьох осіб: двох жінок 1943 і 1974 р.н. і трьох чоловіків 1991, 1967, 1976 р.н. 24 червня заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв заявив, що постраждалим виплатять компенсацію від 50 до 100 тис. грн та забезпечать житлом, рівноцінним тому, яке вони втратили.

26 червня президент Володимир Зеленський видав 12 постраждалим родинам сертифікати на нові квартири. За його словами, решта сімей – 28 – отримають квартири впродовж максимум півтора місяця. Постраждали мешканці будинку заявляють, що напередодні трагедії відучували запах газу у будинку після того, як фахівці компанії «Київгаз» проводили повірку лічильників.

У «Київгазі» зазначили, що протягом червня знімали лічильники в зазначеному будинку на планову повірку. У компанії повідомили, що надали правоохоронним органам усю інформацію та документацію, необхідну для розслідування вибуху, і створили комісію для розслідування для з'ясування обставин аварійної ситуації.