Затриманому загрожує довічне ув’язнення / фото facebook.com/UA.KyivPolice

У Києві затримали чоловіка, який підозрюється в замаху на вбивство свого 6-річного похресника.

Читайте такожУ Києві 3-річна дитина та її мати випали з вікна (фото, відео)Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, сьогодні вночі до чергової частини столичної поліції від лікаря надійшло повідомлення про те, що з вікна багатоповерхівки на вулиці Шолом-Алейхема випала дитина 2014 року народження.

Медики госпіталізували непритомного хлопчика до дитячої лікарні. На місце події оперативно виїхали слідчо-оперативні групи поліції.

Відео дня

Начальник слідчого відділу Деснянського управління поліції Станіслав Сєрєбряк повідомив, що правоохоронці за адресою, де відбулась подія, виявили матір дитини та її друзів, які перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Поліцейські з’ясували, що родичі, аби приховати сліди злочину, навмисно ввели в оману лікарів, повідомивши їм про те, що дитина начебто випала з вікна.

У сусідній кімнаті виявили сліди крові / фото facebook.com/UA.KyivPolice

Попередньо встановлено, що хлопчику тілесні ушкодження завдав його хрещений батько, який у компанії ще кількох чоловіків та матері потерпілого вживав алкогольні напої у квартирі. У сусідній кімнаті було виявлено сліди крові, а згодом встановлено свідка, який пояснив, що хрещений зайшов до кімнати хлопчика, а через деякий час виніс його побитого та безпритомного на руках.

В поліції зазначили, що підозрюваного, 38-річного уродженця Волинської області затримано.

Слідчі Деснянського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, п. 2 ч. 2 ст. 115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення фігуранту про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Санкція статті передбачає до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Мати побитого хлопчика виховує ще одного сина / фото facebook.com/UA.KyivPolice

Також встановлено, що 41-річна киянка-мати побитого хлопчика, виховує ще одного сина, 2011 року народження.

"У минулому жінка притягувалася до адміністративної відповідальності за невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей. Інспектори ювенальної превенції Деснянського управління поліції спільно із фахівцями служби у справах дітей райдержадміністрації тимчасово вилучили у неї 9-річну дитину та доставили до лікарняного закладу для медичного обстеження", - йдеться у повідомленні.