Поліцейські провели операцію "Павутина" / фото офіс Генерального прокурора

Поліція викрила 23 осіб, які виготовляли, розповсюджували та збували за грошові кошти в Інтернеті порноконтент за участі дітей.

Як повідомили у прес-службі Офісу генерального прокурора, заходи з викриття відбулися в рамках операції під умовною назвою "Павутина", яка проводилася майже по всій території України.

Правоохоронці розпочали розслідування у 20 кримінальних провадженнях за фактами торгівлі людьми; зґвалтування; сексуального насильства; вчинення дій сексуального характеру з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку; розбещення неповнолітніх; ввезення, виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів; одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, виготовлення, збуту і розповсюдження (ст.149, ст. 152, ст. 153, ст. 155, ст. 156, ст. 301, ст. 301-1 КК України).

Відео дня

Двом затриманим вже повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Читайте такожПід Києвом "кавалер" після побачення викрав автівку дівчиниЗокрема, затримано жительку м. Черкаси, яка створювала порноконтент за участі двох малолітніх доньок, яким на момент вчинення злочину було 6 та 8 років. Відзняті файли жінка продавала в Інтернеті. Також вона пропонувала своєму знайомому вступати в інтимні стосунки з її доньками на платній основі.

Крім того, затримано жителя столиці, який ґвалтував 5-річну доньку своєї знайомої та створював за її участі дитячу порнографію.

В Одесі правоохоронці викрили чотирьох місцевих жителів, які завантажували та збували протиправний контент на закритих форумах.

фото офіс Генерального прокурора

Вас також можуть зацікавити новини: