Під час обшуків у викрадачів знайшли цілий арсенал зброї / фото Прокуратура міста Києва

Київська поліція затримала шістьох осіб, яких підозрюють у викраденні підприємця і його незаконному утриманні упродовж тижня з метою отримання понад 2 млн доларів.

Читайте такожНа Харківщині врятували заручника, за якого вимагали викуп у $20 тисяч (фото)

Про це сьогодні заявив прокурор міста Києва Олег Кіпер під час спільного брифінгу з начальником столичної поліції Андрієм Крищенком, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Відео дня

За даними слідства, 21 серпня під приводом перегляду об’єкту нерухомості за межами Києва зловмисники зустрілися з 48-річним підприємцем у центрі столиці, заманили його до автомобіля і викрали.

«Надалі, застосувавши до потерпілого медичні препарати, викрадачі перемістили його до мікроавтобуса і вивезли до недобудованого будинку у Київській області, де почали незаконно утримувати, вимагаючи за звільнення грошові кошти», - зазначив Кіпер.

За словами начальника столичної поліції Крищенка, під час незаконного утримання потерпілий здійснив спробу втечі, вистрибнувши з другого поверху будинку. При падінні підприємець зламав обидві кінцівки і був схоплений викрадачами. Після цього потерпілого перевезли до іншого будинку у Київській області, де продовжили незаконно утримувати упродовж тижня.

Зловмисниками виявилися колишні партнери потерпілого / фото Прокуратура міста Києва

Зазначається, що під час спецоперації 29 серпня учасників злочинної групи затримали у порядку ст. 208 КПК України. Потерпілого визволили і з травмами доставили до лікарні для надання медичної допомоги.

За словами прокурора Києва, затримані - жителі Києва віком від 35 до 52 років, раніше не судимі. За адресами їхнього проживання провели 13 обшуків, вилучили чорнові записи, боргові розписки, флеш-накопичувачі, мобільні телефони та інші речові докази. Крім того, виявлено значну кількість зброї, а саме 12 ручних гранатометів, 28 гранат різних систем, понад 5 тисяч набоїв, автоматичну зброю, пістолети, а також запали та 400 г тротилу.

Наразі встановлюється походження зброї та боєприпасів. Усе вилучене направлено на експертизу.

Зловмисників затримали під час спецоперації / фото Прокуратура міста Києва

Встановлено, що організаторами злочину виявилися колишні партнери потерпілого, а мотивом його викрадення - фінансові зобов’язання. Зловмисники вимагали за звільнення підприємця грошові кошти у сумі понад 2 млн доларів.

Затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 189 КК України. Організаторам злочину обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, ще двом - у вигляді домашнього арешту, щодо інших підозрюваних судові засідання з обрання запобіжних заходів тривають.

Захоплення заручників у Луцьку: що відомо

  • 21 липня у Луцьку озброєний Максим Кривош захопив рейсовий автобус з пасажирами. У заручниках опинились 13 осіб.
  • Ввечері всі захоплені громадяни були звільнені, а чоловіка затримано. Кривошу 44 роки, він двічі судимий.
  • 23 липня суд обрав Кривошу запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави. Йому інкримінують вчинення терористичного акту, захоплення та тримання осіб як заручників з погрозою знищення людей, посягання на життя працівника правоохоронного органу, а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).
  • У суді Кривош назвав свій вчинок перфомансом.
  • В справі призначено 30 експертиз. У якості свідків допитано понад 30 осіб.