Як правильно використовувати чайний пакетик / фото ua.depositphotos.com

Чайний пакетик - безумовно відмінний винахід. Пакетований чай зручно брати в дорогу, на пікнік або просто заварювати вдома. Раніше УНІАН розповідав, чи можна пити гарячий чай з медом, а тепер розберемося, як правильно використовувати чайний пакетик.

Як правильно використовувати чайний пакетик - поради

Багато буквально вмочують чайний пакетик в окропі туди-сюди. Однак ніякої користі ця дія не принесе. Буде краще, якщо ви просто залишите чайний пакетик настоюватися близько трьох хвилин. Чайний лист набрякне, розкриється і віддасть весь свій смак та аромат. 

Після того, як чай заварився, пакетик необхідно дістати і покласти на блюдце або спеціальну підставку - якщо ви естет або перебуваєте в ресторані. Вдома ж достатньо просто викинути його. Власне, ось і відповідь на ще одне важливе питання, чи потрібно витягувати чайний пакетик. Так, однозначно. Довге настоювання чаю не призведе до поліпшення смаку.

Відео дня
Спеціальне блюдце - найкраще місце, куди прибирати чайний пакетик / фото ua.depositphotos.com

ВАЖЛИВО: в середньому, чай в пакетиках заварюється близько трьох хвилин. Однак про те, скільки треба тримати чайний пакетик, краще прочитати на упаковці - адже різні види і сорти чаю вимагають різного часу настоювання.

Корисна порада: вибирайте чайні пакетики або пірамідки більшого розміру, в них чайний лист краще розгорнеться і завариться. Також варто віддати перевагу пакетикам з нейлону або шовку. Повірте, смак чаю в таких пакетиках виходить куди краще, ніж в паперовій упаковці.

Чи можна віджимати чайний пакетик - розкриваємо секрет

Можна, але не потрібно. Справа в тому, що в чаї при заварюванні утворюється багато дубильних речовин. Вони в будь-якому випадку потрапляють до вас в напій, а при віджиманні ви вичавлюєте собі в кухоль справжній концентрат цієї не найкориснішою органіки.

Також при віджиманні в воді виявиться занадто багато танінів, через що напій стане гірким - ось, чому не можна видавлювати чайний пакетик в чашку з напоєм.

Вас також можуть зацікавити новини: