Для чого сипати сіль в квіти і на грядки - лайфхаки / depositphotos.com

Хлористий натрій, харчова, столова або кам'яна сіль - все це альтернативні назви кухонної солі. Відрізняється від неї тільки морська, яку теж господині використовують для своїх грядок. УНІАН розповість, як сіль впливає на грунт і чому вона краща за будь-яку "хімію".

Раніше ми говорили про те, як пасинкувати помідори у відкритому грунті.

Сіль в грунті - користь і шкода

Багато городників використовують кухонну сіль для підгодівлі рослин або боротьби зі шкідниками. З її допомогою можна навіть позбутися від бур'янів. Але є нюанс - висока концентрація солі може завдати шкоди грунту, рослини почнуть хворіти, а урожай стане мізерним. Для того, щоб цього не сталося, необхідно вносити восени 2-3 відра компосту на 1 квадратний метр в тих ділянках, які ви обробляли сіллю. Це допоможе відновити баланс мікрофлори і не допустити загибелі рослин.

Відео дня

Сіль або сольовий розчин від шкідників

Дуже часто урожай страждає від комах-шкідників - це видно і за зовнішнім виглядом овочів, і за їх смаковими якостями. Позбутися від мурах, попелиці або цибулевої мухи можна за допомогою солі в чистому вигляді або зробити сольовий розчин.

Сольовим розчином (1 ч.л солі на 1 л води) потрібно обприскати рослини, які були атаковані шкідниками. Повторити процедуру через 10 днів, а потім - в наступному місяці. Такий метод підходить і в якості профілактики захворювань рослин.

Сіль в чистому вигляді - більш агресивний спосіб, але і більш дієвий. Для того, щоб позбутися від шкідників, просто насипте 1 ст.л солі на грядку навколо рослини і полийте водою.

Для того, щоб прогнати з городу слимаків або мурах, посипте доріжки, по яких вони ходять, сіллю, тоді шкідники зникнуть самі.

Як лікувати томати від фітофтори сіллю

Фітофтора - небезпечне грибкове захворювання, яке вражає не тільки помідори, а й інші плоди, особливо перці, картоплю і баклажани. Розведіть 1 кг солі в 10 л води і обробіть розчином грядки. Цей метод допоможе зупинити розвиток хвороби і захистити від інших грибкових інфекцій.

Кухонна сіль проти бур'янів

Для чого посипають грядки сіллю / depositphotos.com

Унікальний метод, який часто використовують досвідчені городники - посипають бур'яни сіллю, після чого небажані рослини швидко гинуть. Сіль допомагає і проти борщівника - в цьому випадку потрібно зрізати стебло якомога ближче до землі, а всередину нього засипати 2 ст.л солі.

Пам'ятайте про те, що якщо ви видаляєте бур'яни масово і рясно засинаєте сіллю ділянку, то потім на ньому нічого висаджувати не можна. Мікрофлора грунту зміниться і земля перестане бути родючою.

Як сіль впливає на дерево - підживлення рослин

Насипте в пристовбурні кола по 3-4 ст.л. солі на 1 кв. м, а потім полийте водою - такі нехитрі маніпуляції допоможуть збільшити плодоношення дерев. Робити це краще ранньою весною або восени.

Те ж саме стосується і коренеплодів - розчиніть 1,5-2 ст.л. солі в 10 л води і полийте рослини в борозенки між грядками. Повторювати процедуру можна в стадії появи справжніх листків, а потім за місяць до збору врожаю.

Вас також можуть зацікавити новини: