Свиняча грудинка / Фото: piqsels.com

Свиняча грудинка просто створена для запікання. На столі вона неодмінно стане головним блюдом. Цей делікатес люблять не тільки чоловіки, але навіть діти. УНІАН підготував для Вас кілька рецептів самої смачною, соковитою і ніжною грудинки.

Читайте такожРецепти найсмачніших та пишних сирників

Свиняча грудинка з картоплею в духовці

Свиняча грудина — 600 г

Відео дня

Цибуля — 1 шт.

Часник — 3-5 зубчиків

Сіль — 1 чайна ложка

Хмелі-сунелі — 1 чайна ложка

Чорний мелений перець — щіпка

Лавровий лист — 2 шт.

Картопля — 4 шт.

Рослинна олія — 1 столова ложка

Зелень для подачі

На великій тертці подрібніть цибулину, часник дрібно нарубайте. До овочів додайте сіль і перетріть руками до виділення соку. Додайте хмелі-сунелі, чорний перець і лавровий лист. Намажте отриманою масою свинячу грудинку. Приберіть м'ясо на годину в холодильник.

Картоплю очистити та нарізати великими шматками. У форму для запікання додайте олію, викладіть грудинку і картоплю. Посоліть. Свинячу грудинку залиште зверху, вона буде запікатися на "подушці" з овочів.

Під закритою кришкою запікайте блюдо приблизно 1 годину при 200 градусах до м'якості картоплі. Потім відкрийте кришку і запікайте до появи скоринки. Готову страву дістаньте з духовки, знову накрийте кришкою і дайте настоятися близько 30 хвилин. Подавати, посипавши зеленню.

Свиняча грудинка / Фото: piqsels.com

Свиняча грудинка в рукаві

Грудинка

Гірчиця

Паприка

Розмарин

Часник

Сіль

Грудинку помити, у шкірці зробити насічки. В грудинці ножем проробити отвори, нашпигувати зубчиками часнику. Натерти м'ясо сіллю, присипати травами та змастити гірчицею. В ідеалі, м'ясо повинно промаринуватися ніч в холодильнику, але це необов'язково. Грудинку покласти в рукав для запікання, щільно зав'язати і зробити кілька отворів зверху, щоб під час готування виходив пар. Випікати в духовці до готовності, залежно від температури та розмірів шматка м'яса.

Свиняча грудинка / Фото: piqsels.com

Свиняча грудинка смажена на сковороді

350-400 г свинячої грудинки з тонкими прошарками сала

мелений перець або суміш перців

сіль, рослинна олія для смаження

Грудинку нарізати скибочками завтовшки 1-1,5 див Посипати перцем і крупною сіллю.

Сковороду змастити рослинною олією, розжарити її на сильному вогні. Кладемо грудинку, прибираємо вогонь до середньо-сильного, смажимо скибочки м'яса 3-4 хвилини з одного боку. Через 15-20 секунд після перекидання ще зменшуємо вогонь – майже до середнього, доводимо до готовності 3-5 хвилин під кришкою.

Свиняча грудинка / Фото: piqsels.com

Проста свиняча грудинка в духовці

Читайте такожДень Святого Валентина: куди піти у Києві у свято закоханих

Грудинка свиняча - 1 кг

Часник - 8 зубчиків

Сіль, перець, лавровий лист - за смаком

Викладіть грудинку на фольгу і зробіть зі всіх сторін глибокі надрізи ножем. Наповніть розрізи часником і лавровим листом. Посоліть і поперчіть м'ясо за смаком з усіх боків.

Загорніть грудинку в 3-4 шари фольги. Перекладіть згорток на деко або у форму для духовки, на дно форми налийте близько 0,7 см води та поставте м'ясо запікатися на 2 години при 200 градусах. Коли вода випарується - підлийте нової. Дайте грудинці трохи відлежатися у фользі, а потім можна нарізати.

Свиняча грудинка / Фото: pixabay.com

Свиняча грудинка в мультиварці

Свиняча грудинка — 800-900 г

Італійські трави, паприка, суміш перців, коріандр - за смаком

Сіль - за смаком

Часник - 2-3 зубчики

Свинячу грудинку обмити, обсушити. Грудинку ретельно натерти сіллю і сумішшю спецій. Часник порізати шматочками.

Викласти грудинку на лист фольги, складений у 2-3 рази. Посипати по всій грудинці часником. Фольгу ретельно загорнути та покласти грудинку в чашу мультиварки. Виставити режим "випічка" на 1 годину 15 хв. Після сигналу залишити свинячу грудинку під закритою кришкою ще хвилин на 15. Потім фольгу розгорнути, грудинку порізати шматочками.

Зазначимо, що грудинка, приготовлена будь-яким з цих способів, може зберігатися в холодильнику. Якщо м'ясо просто запекти в духовці, без овочів, то після охолодження його можна замотати у фольгу і пакет і зберігати в морозилці. Це відмінна заготівля для бутербродів і м'ясних нарізок.