Закуски до пива – рецепт / фото ua.depositphotos.com

Домашні закуски до пива – гарна альтернатива придбаним у магазині.

Є безліч різноманітних рецептів смачних закусок. Важливо лише вирішити, яка саме закуска для пива підійде до конкретного місця й до моменту.

Цибулеві кільця в клярі

  • Цибуля біла велика - 3 шт.
  • Борошно - 250 г
  • Розпушувач - 1/2 ч.л.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Перець чорний - 1/4 ч.л.
  • Пиво світле - 150 мл
  • Вода холодна - 2 ст.л.
  • Олія - 1 л

Нарізати цибулю кружечками товщиною 7-8 мм. Розібрати на кільця та покласти в холодну воду (1,5 літра).

Відео дня

Читайте такожАроматна фарширована картопля: як приготувати ситну страву

У 125 г борошна додати сіль, перець, розпушувач для тіста і перемішати. Додати пиво, 2 столові ложки води й добре перемішати до однорідного стану.

Дістати цибулю з води на паперовий рушник. Кожне кільце обваляти в борошні, потім у клярі й покласти в добре розігріту на сковороді рослинну олію. Смажити кільця цибулі до золотистого кольору, приблизно 2-3 хвилини на сильному вогні.

Готові кільця дістати з олії й викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру. Подати цибулеві кільця можна з улюбленими соусами.

Картопляні чіпси у мікрохвильовці

  • Картопля - 2-3 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Спеції (за бажанням)

Картоплю очистити, нарізати скибочками завтовшки 1-2 мм.

Тарілку або піддон мікрохвильовки застелити пекарським папером. Скибочки картоплі розкласти в один шар. Залишити на 3-5 хвилин.

Як приготувати закуски до пива / фото УНІАН

Підсушити картопляні чіпси у мікрохвильовці впродовж 4 хвилин за потужності 600 Вт. Але краще все ж стежити, щоб скибочки не згоріли.

Готові картопляні чіпси пересипати сіллю або спеціями за смаком.

Грінки із хліба в духовці з часником

  • Хліб житній - 300 г
  • Рослинна олія - 50 г
  • Часник - 2 зубч.
  • Сіль - за смаком
  • Спеції сухі - за смаком

Хліб найкраще брати вчорашній або навіть 2-3-денний. Нарізати його на товсті брусочки.

Очистити кілька зубчиків часнику та пропустити його часникодавилку.

Рецепти смачних закусок до пива / фото ua.depositphotos.com

У чашу налити трохи олії й додати до неї часник. Так само всипати трохи солі та сухих спецій. Кожен шматочок злегка умочити з різних боків в олієву суміш.

Викласти брусочки хліба на деко для запікання. Покласти в гарячу духовку при 150°С на 15-30 хвилин. У процесі слід контролювати, щоб сухарики не підгоріли. Можна їх перевертати. Готові сухарики викласти на тарілку й можна пригощатися.

Хрусткі курячі крильця "Баффало"

  • Курячі крильця - 600 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 3/4 ст.
  • Борошно пшеничне - 1/4 ст.
  • Паприка мелена - 1 ч.л.
  • Часниковий порошок - 1 ч.л.
  • Каєнський перець - 0,5-1 ч.л.
  • Розпушувач - 2 ч.л.
  • Чорний мелений перець - 1 ч.л.
  • Сіль - 2 ч.л.
  • Вода - 2/3 ст.
  • Соус "Баффало" - 0,5 ст.

Крильця ретельно вимити, обрізати гостру частину по згину і просушити паперовим рушником. У миску з крильцями насипати 30 г крохмалю й добре перемішати. Викласти їх на решітку та залишити на 15 хвилин. Крохмаль вбереться і крильця висохнуть.

Приготування кляру. З'єднати борошно з крохмалем, спеціями, сіллю та розпушувачем. Перемішати вінчиком. Влити воду, збити вінчиком. Має вийти однорідна не дуже густа маса.

Читайте такожСмачна підлива з м'ясом: як приготувати апетитну страву

Крильця партіями опускати в кляр.

Розігріти рослинну олію до кипіння (її має бути стільки, щоб крильця були повністю покриті й смажилися відразу з усіх боків). Смажити по кілька крил за раз упродовж 8 хвилин.

Готові крильця покласти на решітку або паперові серветки, щоб прибрати зайвий жир. Потім полити крильця соусом "Баффало" й подавати до столу гарячими.