22 жовтня в шести областях України очікуються дощі / фото Dr. Georg Wietschorke, Pixabay

В неділю, 22 жовтня, до шести областей України знову завітають дощі. Однак в більшості регіонів буде сухо і тепло, прогнозують в Українському гідрометеорологічному центрі. 

Зазначається, що майже по всій країні буде хмарно з проясненнями. Однак західні регіони накриють дощі, а в Карпатах очікується сильний вітер.

"У західних областях місцями невеликий, на Закарпатті помірний дощ; на решті території без опадів. Вночі та вранці в Україні місцями туман. Вітер південний та південно-східний, 7-12 м/с, в Карпатах місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 8-13°, на заході та півдні країни до 16°; вдень 18-23°, на Одещині, Миколаївщині та у Криму 22-27°; у східних, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях вночі 3-8° тепла, вдень 12-17°", – йдеться в повідомленні гідрометцентру. 

Відео дня

В Києві та області температура в неділю підвищиться майже до +20 градусів Цельсія. Подекуди, як і в суботу, очікується туман. 

"По Київщині хмарно з проясненнями, без опадів. По області вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура по області вночі 8-13° тепла; вдень 18-23°. У Києві вночі 8-10°, вдень близько 20°", – зазначають в УГМЦ. 

22 жовтня в шести областях України очікуються дощі / фото УГМЦ

Погода в Україні - як змінюється клімат

Протягом останніх років в Україні погода значно змінилася, опадів стало відчутно менше, водночас сезони дощів змістилися. Метеорологи відзначають, що відбувається перебудова погодних умов.

За словами експертів, за 30-50 років клімат в Україні може зазнати відчутних змін. В областях нашої країни можливі екстремальні погодні умови – посуха і паводки.

Вас також можуть зацікавити новини: