У Києві посеред лютого спостерігали квітневу температуру / фото УНІАН

У Києві зафіксували черговий лютневий температурний рекорд. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського

За даними спостережень метеостанції, 13 лютого у столиці середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 6,5°С.

Як повідомляється, це вище попереднього рекордного показника 1995 року на 0,3°С, а також вище кліматичної норми на 9,4°С.

Відео дня

"За багаторічними показниками така температура повітря відповідає 2 квітню", - кажуть синоптики.

Аномальне тепло у Києві - останні дані та рекорд

За даними вчених, 2023 рік був найспекотнішим роком за всю історію спостережень у світі. Глобальне потепління відчувається і в Києві. Так, у столиці 4 лютого зафіксували рекорд найтеплішої мінімальної температури повітря, яка перевищила на 2,1°С рекордне значення 1936 року і склала +4,6°С.

А вже 7 лютого у Києві зафіксували одразу два нових температурних рекорди.  Зокрема, максимальна температура повітря досягла 9,7°С, що на 0,5°С вище попереднього рекордного показника для цього дня 2004 року.

Також середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 6,9°С, що перевищило попередній рекордний показник того ж 2004 року на 0,4°С, а кліматичну норму - на 10,5°С.

Вас також можуть зацікавити новини: