Цього тижня у країні очікуються снігопади / Фото ua.depositphotos.com

Цього тижня в Україні температура повітря поступово знижуватиметься і у неділю впаде практично вдвічі: у Львові денна температура впаде до 0°, а в Києві не підніметься вище +3°. Практично весь тиждень очікуються дощі, місцями - снігопади. У середу і четвер опади прогнозують практично по всій країні. 

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Читайте такожПочаток тижня принесе в Україну похолодання-прогноз синоптика

У понеділок, 15 березня, практично по всій країні очікується хмарна погода. Сонячно буде тільки на півдні, у Львові, Рівному та Луцьку. У Криму потеплішає до +16°. Зливи пройдуть в Івано-Франківську, Чернівцях та Києві.

Прогноз погоди в Україні на понеділок, 15 березня / фото УНІАН

У вівторок, 16 березня, захід і південь України накриють дощі, місцями вони посиляться до злив. Найхолодніше буде в західних регіонах - тут температура впаде до +2°, а найтепліше - у південних, підвищиться до +13°.

Прогноз погоди в Україні на вівторок, 16 березня / фото УНІАН

У середу опади поширяться практично по всій Україні. З погодою пощастить тільки Одесі та Чернігову. Температура почне падати і знизиться на 1-2 градуси.

Прогноз погоди в Україні на 17 березня / фото УНІАН

У четвер похолодання продовжиться. Опади накриють всю країну. У Луцьку та Рівному навіть піде сніг. Температура вдень очікується в межах +2°...+8°.

Прогноз погоди в Україні на 18 березня / фото УНІАН

У п'ятницю опади поступово почнуть залишати країну: дощі очікуються тільки в центрі і на сході країни. На Житомирщині пройде сніг. Температура продовжить зниження.

Прогноз погоди в Україні на 19 березня / фото УНІАН

У суботу, 20 березня, західну частину країни засипле снігом, місцями по Україні пройдуть дощі. У неділю, 21 березня, погода налагодиться: опадів не очікується. Але похолодання продовжиться: у Львові денна температура впаде до 0°, а в Києві не підніметься вище +3°.

Прогноз погоди в Україні на 20 березня / фото УНІАН
Прогноз погоди в Україні на 21 березня / фото УНІАН

Народний прогноз

15 березня - якщо гуси змащують пір'я, чистять його - бути поганій, дощовій погоді.

16 березня, якщо півень кричить дзвінко і завзято, значить, літо буде теплим.

17 березня слід звернути увагу на вечірнє небо. Якщо хмар немає, і зірки яскраві і добре видно, то літо буде родючим.

18 березня, якщо чується крик круків, слід звернути увагу, в який бік вони кричать. Якщо на північ, значить, бути негоді.

19 березня варто звернутися до власного самопочуття. Якщо суглоби німіють, то бути поганій погоді.

20 березня до холодів кричить сова. Дикі качки змащують і чистять пір'я - до поганої погоди. Небо при заході сонця яскраво-жовте, що переходить в червоне — до посилення вітру.

21 березня. Як відомо, кращі вісники - півні. Якщо півень співає на паркані, то погода буде хорошою, а якщо він зайшов в будинок, то буде нещастя.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: