Остання декада лютого в Україні буде теплою / фото УНІАН

Синоптик прогнозує, що цього року температура у лютому може виявитися рекордно високою за весь час спостережень. Про це Ігор Кібальчич розказав в коментарі "Телеграфу".

Він пояснив, що у третій декаді лютого Західну та Південну Європу накриє велика область зниженого тиску та циклони. Водночас над Східної Європою складуться сприятливі умови панування малорухливого антициклону, центр якого розташується над Волго-Вятським районом РФ.

"Тому територія України опиниться між двома великими баричними утвореннями, тобто областями різного тиску", - каже синоптик.

За його даними, повітряні потоки в Україні переважатимуть південного та південно-східного напрямків, тому продовжиться винесення теплих повітряних мас з Малої Азії та Східного Середземномор’я. Синоптик прогнозує, що температурний фон виявиться вищим за норму на 4-8 градусів.

Найбільші аномалії, за даними Ігоря Кібальчича, фіксуватимуться в Одеській та західних областях - саме тут середньомісячна температура лютого з високою ймовірністю виявиться рекордно високою за весь період спостережень.

Коли в Україні настане метеорологічна весна - прогноз синоптика

В Укргідрометцентрі кажуть, що наразі настання метеорологічної весни в Україні не фіксується. Натомість, за даними агрометеорологів, вже розпочався період передвесіння. Метеорологічна ж весна настане, коли середньодобова температура долатиме позначку у 0 градусів впродовж кількох діб поспіль.

Вас також можуть зацікавити новини: