На вихідних погода в Україні значно погіршиться / фото REUTERS 

На вихідних, 18 та 19 листопада, в Україні очікується погіршення погоди. Синоптик Наталка Діденко попереджає про посилення вітру та сильні опади у низці областей. 

"Найскладнішою очікується завтра погода в західних областях України - мокрий сніг із вітром, холодно та незатишно", - каже синоптик.

Дощ, за її даними, також пройде на Одещині. На решті території України істотні опади не передбачаються, проте все одно буде хмарно та вогко.

Відео дня

"Протистояння північного антициклону та південного циклону спричинить посилення вітру, особливо у південній частині із охопленням центру та сходу. Сильний вітер втримається і в неділю", - зазначає Наталка Діденко.

Температура повітря 18 листопада вночі 0...+5 градусів, на заході та півночі місцями 0...-2 градуси, вдень у суботу +1...+6 градусів, на узбережжі морів - до +9...+11 градусів.

У неділю, 19 листопада, дощі передбачаються у південній частині та на південному сході. Опади супроводжуватимуться сильним вітром, через це на морях буде шторм, каже синоптик.

Ввечері в неділю дощ та мокрий сніг пройдуть у західних областях.

"Температура повітря 19 листопада вночі від 3 тепла до 3 морозу, на крайній півночі можливо до 5 градусів морозу", - зазначає Наталка Діденко. Впродовж дня в неділю очікується 0...+4 градуси, на півдні +3...+7 градусів, в Криму - до +10 градусів.

Погода у Києві

У Києві в суботу та неділю істотних опадів не очікується, каже синоптик. Вітер буде північно-східний, помірний.

"Вихідні будуть холодними, вночі близько нуля, у денні години +2...+4 градуси. Одягайтеся тепліше, бо, зазвичай, ми мерзнемо при нулі та вологій погоді більше, аніж при -10 градусах та ясному небі", - порадила фахівець.

Штормове попередження в Україні

На вихідні у низці областей України оголосили І рівень небезпечності через погіршення погоди. 

Зокрема, 18 листопада у західних областях значний сніг, а на дорогах ожеледиця. На Одещині очікується значний дощ. Синоптики також прогнозують, що вночі на Одещині, а вдень у південних, Вінницькій, Кіровоградській, Дніпропетровській областях та Криму пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

А 19 листопада у південній частині очікуються значні опади, переважно у вигляді дощу. Також на півдні та сході прогнозується посилення вітру до 15-20 м/с, а у південно-східних областях та Криму місцями пориви сягатимуть 25 м/с.

Вас також можуть зацікавити новини: