Порошенко висловив думку, що "російська агресія заскочила Захід зненацька" / УНІАН

Президент України Петро Порошенко нарікає, що на Заході є чимало охочих "зазирнути Путіну в душу чи ще я там не знаю, куди".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, виступаючи у Верховній Раді України зі Щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Порошенко висловив думку, що "російська агресія заскочила Захід зненацька", і додав, що "перша реакція на окупацію Криму виявилася напрочуд млявою та беззубою".

Відео дня

Читайте такожПорошенко хоче наростити оборону української частини Азовського моря найближчим часом

"Та навіть тепер, після тисяч спричинених Росією жертв на Донбасі, після трагедії МН-17, після Сирії, після Солсбері, на Заході чимало охочих зазирнути Путіну в душу чи ще я там не знаю, куди", - сказав він.

Президент додав, що йому цікаво, що там хочуть побачити, адже "все ж і так у всіх на очах: Росія підтримує праві та лівопопулістські рухи, роздмухує євроскептицизм, втручається у вибори по всьому світі, втручається у референдуми, як це було у Нідерландах".

"У такий спосіб Кремль просуває свої альтернативні порядки денні, свої альтернативні цінності, сподіваючись на те, що Заходу дедалі складніше буде тримати єдину позицію щодо Москви", - сказав Порошенко.

Водночас він наголосив, що "глибоко помиляється той, хто думає, ніби російська агресія автоматично забезпечує нам автоматичну підтримку Заходу".

"Це не так. І за підтримку треба щоденно боротися", - підсумував президент України.