Петро Порошенко у Верховній Раді / REUTERS

Президент Петро Порошенко вважає, що, незважаючи на кремлівську пропаганду, Путін слабкіший, ніж він хоче здаватися Заходу.

Про це глава держави написав у своїй статті на сайті The New York Times, повідомляє його прес-служба.

Читайте також"Поки Захід говорить, Путін діє": Порошенко про відповідь на атаку Росії в Керченській протоці

Відео дня

«Незважаючи на кремлівську пропаганду, Путін слабкіший, ніж він хоче здаватися Заходу... Скільки ще треба ворожості, щоб Захід використав тверду валюту, якою торгує Кремль - силу? Росія використала хімічну зброю в Британії; здійснювала кібератаки на Заході; обстрілювала мирних жителів в Сирії та розв’язала війну на східній Україні. Чи вже не час діяти?», - підкреслив Порошенко.

Президент переконаний, що «демократичні країни повинні зробити вибір: виступати за те, що є правильним, або продовжувати умиротворення президента Володимира Путіна».

«Якщо історія навчила нас чому-небудь, так це тому, що умиротворення має смертельні наслідки», - підкреслив Порошенко.

Він наголосив, що мета Росії очевидна: вона хоче повернутися до тієї епохи, коли майно та земля вилучалися силою.

Глава держави нагадав, що президент США Дональд Трамп «продемонстрував справжнє лідерство, скасувавши свою зустріч з паном Путіним на «Великій двадцятці» в Аргентині через захоплення Росією українських кораблів та полону моряків.

«Ми отримали відчутну підтримку Білого дому та Конгресу, включаючи оборонне озброєння, сильніші санкції та надійніші американські постачання енергоресурсів. Разом партнери з обох боків Атлантики можуть надалі підвищувати ціну для Росії за погрози нашій колективній безпеці», - додав Порошенко.