Луценко зауважив, що вже два екс-міністра оборони отримали звинувачення у держзраді \ фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що дії колишніх керівників Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил, що призвели до зниження обороноздатності ЗСУ, можуть бути кваліфіковані як державна зрада.

Читайте такожЛуценко розповів про етапи роззброєння і зниження боєздатності ЗСУ з 1991 до 2014 року

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко повідомив під час засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в ЗСУ у період з 2004 до 2017 років сьогодні в Києві.

Відео дня

«Дії усіх міністрів оборони, керівників Генштабу, які реалізовували політику роззброєння за цінами, які не можна ніяк назвати достатніми для потреб модернізації ЗСУ. Слідство планує отримати ще низку експертних висновків і зараз ми проводимо роботу по отриманню документів, на підставі яких формувалися списки щодо так званого «надлишкового майна» за підписами міністрів оборони», - зазначив він.

За словами Луценко, військове керівництво України за часів президентства Віктора Януковича зробили усі необхідні управлінські рішення, щоб унеможливити здійснювати управління військами з єдиного центру.

«Тільки в сукупності можна дати оцінку тому, хто був основним генератором цього бездумного знищення військового потенціалу Збройних сил України, і після цього дати оцінку в юридичному плані. Вона може коливатися від достатньо легкої статті про недбалість, якщо це буде встановлено слідством, але може вийти і на статтю про державну зраду, що абсолютно не виключається», - зауважив він.

Луценко зауважив, що вже два екс-міністра оборони отримали звинувачення саме за цією статтею.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 4 лютого, генеральний прокурор Юрій Луценко розповів про етапи роззброєння та поступове системне зниження рівня боєздатності Збройних сил України у період з 1991 до 2014 років.