По багатьох членах Конституційного суду є питання / фото УНІАН

Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко заявляє, що до деяких суддів Конституційного суду України є питання щодо їхнього можливого незаконного збагачення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала журналістам в кулуарах парламенту, коментуючи рішення КСУ про скасування відповідної статті Кримінального кодексу України.

"По багатьох членах Конституційного суду є так само питання по їхньому незаконному збагаченню або щодо того, що їхній рівень життя не відповідає доходам – їхнім особистим та членів їхніх родин", - заявила вона.

Відео дня

Читайте такожУ Раді заговорили про ризик для безвізу між Україною та ЄС через скасування статті ККУ про незаконне збагачення

На переконання Гопко, таке рішення КСУ, вочевидь, "продиктоване тиском різних парламентських фракцій".

"Я хочу нагадати, хто звертався до Конституційного суду – це представники більшості парламенту, окремі депутати, ті, хто найбільше переживають, що вони не зможуть довести, як вони заробили свої кошти, і потім будуть сидіти за ґратами, якщо будуть справді нормальні, чесні, професійні люди у правоохоронній системі", - сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення. За словами джерела в КСУ, "дійсно, Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу України, оскільки суд вважає, що вона суперечить презумпції невинуватості". Як сказав представник суду, КСУ виходив з наступного: ця стаття зобов’язує особу доводити те, що її статки набуті в законний спосіб, а презумпція невинуватості говорить про те, що доводити провину особи є функцією держави.