Геращенко наголосила, що не має жодного позитивного сигналу від РФ щодо звільнення моряків / фото facebook.com/iryna.gerashchenko

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко відзначає, що на сьогодні немає жодного позитивного сигналу від Росії щодо звільнення українських військовополонених моряків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час відкриття в парламенті експозиції "Повернення додому" на підтримку українських військових, захоплених в районі Керченської протоки.

Читайте такожЄС запровадив санкції проти 8 росіян за захоплення українських моряків

Відео дня

"На сьогодні ми не маємо жодного позитивного сигналу від Російської Федерації відносно звільнення як наших військовополонених моряків, так і наших заручників на окупованих територіях, так і наших політв'язнів Кремля", - наголосила Геращенко.

Вона висловила думку, що президент Росії Володимир Путін "тримає цей козир у своєму рукаві".

"Напередодні українських виборів очевидно, що він не готовий передавати Україні нікого, попри всі наші зусилля", - сказала депутат і наголосила, що боротьбу буде продовжено.

Говорячи про введення санкцій проти "ФСБшників, покидьків, які причетні безпосередньо до розстрілу українських кораблів і захоплення наших моряків", Геращенко зазначила, що такі санкції були введені Європейським Союзом, Канадою та США.

"Ми вважаємо, що реакція Європейського Союзу є надто м'якою і недостатньою", - сказала вона і додала, що ЄС лише запровадив пакет санкцій проти 8 фізичних осіб.

Крім того, у коментарі журналістам Геращенко висловила думку, що "після виборів, коли Путін побачить єдність країни, незмінність нашого курсу, що ніхто не буде до нього підповзати на колінах, хіхікати, веселитися, обзивати Україну, він змушений буде на українських і світових умовах звільняти українських заручників і політв'язнів".

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, понад два місяці художники з усієї України писали картини у подарунок і в підтримку українцям, які зараз є військовополоненими в Росії. За приклад була взята картина Beata Kurkul «Маленький кораблик повертайся додому», намальована у перші дні полону. Художники відтворили «копію», але у своєму стилі і зі своїми емоціями. Організатором заходу виступила сім'я одного з військовополонених українських моряків. Виставка триватиме в кулуарах 2 поверху будинку Верховної Ради з 19 до 22 березня.

Захід проводиться для привернення уваги суспільства до агресивних та протиправних дій з боку російської влади, а також з метою підтримати українських військовополонених моряків, які з листопада 2018 року незаконно утримуються у московських слідчих ізоляторах.