Найєма не пускали до Вірменії / фото УНІАН

Народного депутата України Мустафу Найєма у вівторок, 30 квітня, на вимогу Російської Федерації не пускали до Вірменії.

Читайте такожНардепа Найєма облили нечистотами в Одесі (фото)

Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Відео дня

«На паспортному контролі пред'явив звичайний паспорт, оскільки поїздка не службова, а дипломатичним паспортом не зловживаю. Після тривалої перевірки офіцери повідомили, що в базі даних стоїть відмітка «заборона на в'їзд». На прохання пояснити причину, сказали, що невідомо й повідомити не можуть. «Просто небажана особа», - зазначив він.

Найєм додав, що через певний час прийшли ще двоє співробітників міграційної служби й пояснили, що заборона стоїть не від Вірменії, а «на вимогу третьої країни».

«Я другой такой страны не знаю», - подумав я, і, як пізніше з'ясувалось, мав рацію: у Вірменії таке вже траплялось із нашими громадянами. Заборони виставляються на вимогу Російської Федерації в рамках синхронізації бази прикордонної служби Вірменії із санкційним списком РФ», - підкреслив депутат.

За його словами, після з'ясування всіх обставин і, ймовірно, «втручання посла і наших служб», його все-таки пустили до Вірменії з відміткою «одноразово».

«А наша консульська служба наполегливо порадила ставити посольство до відома про свої пересування, й після завершення візиту прибути до аеропорту в супроводі посла або консула», - повідомив Найєм.