Радники Зеленського розглядають інтерес Білого дому до цього розслідування як «внутрішню справу США» / facebook.com/ze2019official

Обраний президент України Володимир Зеленський побоюється бути втягнутим у внутрішньополітичний конфлікт в США.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела. За даними видання, побоювання Зеленського пов'язані з наміром влади США переконати Україну провести розслідування щодо сина колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Як зазначається, радники Зеленського розглядають інтерес Білого дому до цього розслідування як «внутрішню справу США».

Відео дня

При цьому соратники обраного президента України мають намір не допустити того, щоб це відволікало від Зеленського порядок денний.

Раніше повідомлялося, що адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані скасував поїздку в Київ.

Читайте такожСкасування візиту Джуліані: адвокат Трампа пояснивши, чому він не приїде в Україну

Як повідомляв УНІАН, американське видання The New York Times поінформувало, що Джуліані, який мав намір відвідати Київ і зустрітися з новообраним президентом України Володимиром Зеленським, скасував візит.

За даними видання, причиною скасування стали "спопеляючі атаки" на Джуліані після анонсованого візиту до України. Його звинуватили в пошуку допомоги за кордоном для проведення кампанії з переобрання Дональда Трампа на виборах у 2020 році.

Своєю чергою Джуліані заявив, що його підставляють і звинуватив демократів у спробі спотворити мету поїздки. Раніше видання The New York Times написало, що Джуліані найближчими днями планував відвідати Київ і зустрітися із Зеленським. Видання писало, що Джуліані нібито мав намір закликати Зеленського до того, щоб в Україні продовжували розслідувати питання, які, за твердженнями союзників Білого дому, можуть дати нову інформацію стосовно двох питань, в яких зацікавлений Трамп.

Одне з цих питань стосується розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо російського втручання у президентські вибори у 2016 році. Інше - сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена.

Гантер Байден був членом ради директорів газової компанії, якою володіє український бізнесмен Микола Злочевський, Burisma Holdings Limited. Видання зазначало, що мета поїздки Джуліані до Києва полягала у тому, щоб дискредитувати розслідування Мюллера та потенційно завдати шкоди Джозефу Байдену, який нині є фаворитом на висунення кандидатом у президента США в 2020 році від Демократичної партії.