REUTERS

У складі частини 18-го конвою, який перетнув кордон України в пункті пропуску «Донецьк» о 14:39 за київським часом 13 березня і повернувся до Росії опівночі 14 березня за місцевим часом, перебувало 11 бензовозів.

Про це йдеться в повідомленні спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі, передає Крым.Реалии.

За їхніми даними, в складі колони, яка прибула до російського прикордонного пункту «Донецьк» в Ростовській області, було також 11 вантажівок і два допоміжних автомобіля.

Відео дня

«На всіх вантажівках був напис« Гуманітарна допомога від Російської Федерації ». На бортах кількох вантажівок місія помітила прапори Російської Федерації і так званих «ЛНР» і «ДНР», - повідомляють в ОБСЄ.

Читайте такожРосія вирішила відправити на Донбас "позапланові" гумконвої

Російські прикордонники і митники оглянули ззовні кілька вантажівок, українські офіцери не були присутні при огляді вантажу, йдеться в повідомленні.

Інша частина конвою була введена в Україну через пункт пропуску «Матвєєв Курган», де постійної місії ОБСЄ немає.

Як повідомили в Міністерстві з надзвичайних ситуацій Росії, всього у складі цього конвою в Україну ввели понад 50 автомашин.

Президент України Петро Порошенко наприкінці січня назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються «з пального для танків і зброї для терористів».

Читайте такожТретина російського "гуманітарного конвою" складалася з пального

Ні представники міжнародного комітету Червоного хреста, ні українські прикордонники не мають можливості оглянути вантажі «гуманітарних конвоїв» Росії.

Україна відзначає, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» з невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське та міжнародне законодавство.