За результатами саміту Україна-ЄС в підсумковій декларації буде враховано 99% побажань української сторони / фото УНІАН

Постійний представник України при Європейському Союзі Микола Точицький заявляє, що за результатами саміту Україна-Європейський Союз, який відбудеться сьогодні в Києві, в підсумковій декларації буде враховано 99% побажань української сторони.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Точицький сказав на брифінгу в Києві.

"Готовий проект документа саміту", - сказав Точицький.

Відео дня

Він пояснив, що йдеться про документ від імені трьох президентів - президента України Володимира Зеленського, президента Європейської Ради Дональда Туска і президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера. Остаточний текст документу буде залежати від них.

"Напевно 99% побажань української сторони у документі було враховано. Йдеться і про територіальну цілісність, йдеться і про санкції по відношенню до держави-агресора, включаючи також і можливі санкції в частині нещодавніх ініціатив паспортизації", - завив Точицький.

Читайте такожСьогодні у Києві відбудеться 21-й саміт Україна-ЄС

"Надзвичайно важливо, що на саміті буде питання допомоги Приазов'ю, і це той елемент, який дуже важливий для нас, який ще раз демонструє, що Європейський Союз був, є і залишається з Україною", - наголосив він.

Також у проекті документа буде згадано про розслідування справи збиття літака рейсу MH17.

"Європейський Союз іде на те, щоби розширювати наші інтеграційні побажання в частині і поєднання енергетичних ринків в майбутньому, інтегрування до цифрового ринку", - сказав посол.

Також він сказав, що українська сторона хоче, аби на основі Угоди про асоціацію та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі "ми будемо продовжувати наше інтегрування до всіх можливих ринків Європейського Союзу".

"Ми отримали позитивну відповідь по інтеграції енергетичних ринків. Ми маємо перші попередні висновки щодо можливості долучення України до Цифрового ринку - а це не лише безроумінговий безвіз, це так само електронна торгівля", - додав посол.

Також говорячи про те, яким чином буде відображена перспектива членства України в ЄС у підсумковій декларації, Точицький сказав, що "станом на п'ятницю ми обговорювали питання інтегрування в рамках Угоди про асоціацію". "Останнє рішення в будь-якому випадку за трьома президентами", - додав він.