Ситник розповів, як в Окружному адмінсуді Києва ухвалювали рішення за гроші / фото: УНІАН

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк влаштував із суду комерційну організацію із заробляння грошей на судових рішеннях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив на прес-конференції директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

Читайте такожГПУ розслідує втручання Окружного суду в діяльність ВККС, підготовлені підозри

Відео дня

За його словами, "за результатами прослуховування розмов голови суду можна зробити висновок, що там будь-яке питання можна вирішити, домовитись. За цим стоїть корупційна складова. Ви побачите у великому фільмі (записи прослуханих розмов голови суду, розміщені на сайті НАБУ - УНІАН), там - одиничку, а за це - півтори. Там взагалі є така фраза про те, що один суддя прийняв рішення, що податкові спори мають розглядатися у господарських судах. А голова суду його вичитує і каже: "Ти що, не розумієш, що забираєш у нас можливість мати якусь копійку, щоб нам спасібо сказали?". Тобто вичитує суддю не за те, що він вчинив незаконно, а за те, що через його рішення частина грошових справ піде в господарську юрисдикцію".

Ситник наголосив, що, виходячи з аналізу прослуханих розмов, 90% з них були пов’язані не з правосуддям, а з тим, щоб "домовитись і вирішити якесь провадження".

Як повідомляв УНІАН, керівник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявляє, що ГПУ зафіксувала протиправний вплив Окружного адміністративного суду Києва на прийняття рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.