Захарова прокоментувала питання обміну утримуваними особами / фото tvc.ru

У МЗС РФ заявили, що робота з обміну утримуваними особами між Україною і Росією триває, але коментувати питання передчасно.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це на брифінгу в Москві заявила офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

Читайте такожАдвокат: обмін ув’язненими між Україною та РФ може відбутися "навіть сьогодні"

Відео дня

«Стосовно питання обміну, воно неодноразово коментувалося російським керівництвом, зокрема міністром закордонних справ Росії. Ці коментарі актуальні на сьогодні. Робота проводиться по лінії людей, які займаються цим професійно. Йдеться про уповноважену з прав людини, йдеться про правоохоронні структури, і, з огляду на те, що передбачається робота в правовому полі, коментувати і давати політичні оцінки немає необхідності і можливості », - сказала Захарова, відповідаючи на запитання УНІАН, коли може відбутися обмін і чи може Україна розраховувати на взаємні кроки після звільнення головного редактора РІА «Новости Украина» Кирила Вишинського.

При цьому вона наголосила, що «будь-які конструктивні кроки» влади України щодо врегулювання кризи або руху в бік реалізації Мінських домовленостей «фіксуються і завжди тільки заохочуються».

На думку Захарової, неприпустимо використовувати людей для вирішення політичних завдань.

«Щойно у нас з'явиться можливість дати якусь конкретику, ми, безумовно, це зробимо», - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, затриманого за підозрою в державній зраді і веденні підривної інформаційної діяльності проти України Вишинського Київський апеляційний суд сьогодні, 28 серпня, випустив з-під варти під особисте зобов'язання.

19 липня президент України Володимир Зеленський заявив про готовність до обміну незаконно засудженого в РФ режисера Олега Сенцова, якого тримають у російській колонії, на Вишинського.

Поінформоване джерело повідомило УНІАН, що Вишинського було включено до списку на обмін утримуваними особами між Україною і Росією.