13 вересня парламент ухвалив постанову про дострокове припинення повноважень всього складу ЦВК / фото УНІАН

Фракції «Європейська солідарність» і «Опозиційна платформа — За життя» запропонували по дві кандидатури до складу Центральної виборчої комісії.

Як передає кореспондент УНІАН, народний депутат України із фракції «ОПЗЖ» Нестор Шуфрич у коментарі журналістам повідомив: «Ми запропонували двох юристів — Сергія Дубовика (він був членом ЦВК, секретарем виборчої комісії) і Юрія Мірошниченка (йдеться про народного депутата України минулого скликання, який входив до фракції «Опозиційний блок» - УНІАН)».

Народний депутат України Володимир Ар’єв повідомив, що фракція «ЄС» пропонує дві кандидатури до складу ЦВК. Однак він відмовився називати ці кандидатури, зазначивши, що пізніше вони будуть офіційно оголошені фракцією.

Відео дня

Читайте такожФракція "Батьківщина" запропонувала свою кандидатуру на посаду члена ЦВК

Як повідомляв УНІАН, 13 вересня парламент ухвалив постанову про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії.

У постанові сказано, що, відповідно до пункту 21 частини 1 статті 85 Конституції України і статті 311 закону «Про Центральну виборчу комісію», та, зважаючи на вмотивоване подання президента, Верховна Рада постановляє припинити достроково повноваження всього складу ЦВК.

З посад звільнено членів ЦВК Аллу Басалаєву, Наталію Бернацьку, Михайла Вербенського, Олега Діденка, Андрія Євстігнєєва, Ірину Єфремову, Ольгу Желтову, Олега Конопольського, Світлану Кустову, Ольгу Лотюк, Катерину Махніцьку, Віталія Плукаря, Євгена Радченка, Тетяну Сліпачук, Леонтія Шипілова і Тетяну Юзькову.

У фракції «Голос» запропонували кандидатуру Андрія Гевка на посаду члена ЦВК, а у «Батьківщині» - Вікторії Глущенко.

Лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія не виключає, що завтра, 19 вересня, Верховна Рада розгляне питання про призначення членів ЦВК.