Ілюстрація / REUTERS

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявляє, що до Верховної Ради має надійти офіційне звернення про дострокові вибори в Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Корнієнко сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання щодо того, що Київський міський голова Віталій Кличко просить призначити дострокові вибори в Києві.

"Усні новини з сайтів, на жаль, для нас не є підставою навіть про це в Комітеті (з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування - УНІАН) говорити. Ми чекаємо офіційне звернення. Якщо воно буде процедурно правильно подане у Верховну Раду, далі воно надійде в комітет і ми будемо в комітеті визначатися", - сказав Корнієнко.

Відео дня

Він додав, що наступне засідання профільного комітету має відбутися 1 жовтня.

"Якщо він до цього встигне його подати, то можливо, ми включимо в порядок денний комітету, а можливо, і не включимо. У нас є 90 днів на ухвалення цього рішення", - зауважив Корнієнко.

Читайте такожКличко просить парламент розпустити Київраду

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні,19 вересня, київський міський голова Віталій Кличко звернувся до Верховної Ради з ініціативою розпустити Київраду VIII скликання та призначити дострокові місцеві вибори у столиці.

Про це Кличко оголосив у сесійній залі Київради після сигнального голосування для визначення кількості депутатів, які зібрались на засідання Київради. У сесійній залі було зареєстровано лише 38 депутатів, при тому що для відкриття засідання необхідна присутність не менш як 61 депутата.

Таким чином, був відсутній кворум для відкриття засідання сесії, яке було перенесено з минулого четверга так само через відсутність кворуму.