Генерал прокоментував провокацію депутата Держдуми у Золотому / фото УНІАН

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко заявив, що з військової точки зору візит депутата Держдуми Росії на непідконтрольну територію Донбасу не має особливого значення.

Читайте такожПристайко хоче, аби Росія пояснила поїздку їхнього депутата на ділянку розведення сил

"Це була провокація, але капітуляцією України і зрадою це називати не треба", – сказав він в коментарі OBOZREVATEL.

Відео дня

За його словами, він розцінює цей факт "двояко". "З одного боку, добре, що навіть ворог визнає – Україна виконує зобов'язання з розведення сил. Але, з іншого боку, в Росії цей факт розцінили як доказ того, що Україна здала все".

Генерал переконаний: на факт незаконного перетину державного кордону України представником влади РФ повинні відреагувати відповідні структури в Україні, зокрема, Міністерство закордонних справ. "Але пересмикування і спекуляція тут ні до чого", – зауважив він.

Водночас Романенко підкреслив: Російська Федерація становитиме небезпеку для України навіть в разі підписання мирного договору, повного припинення бойових дій і закінчення війни. "Загроза є і буде завжди, тому що на дворі війна. І навіть якщо вона закінчиться, загроза залишиться, знаючи лінію поведінки держави, яка називається Російська Федерація, особливо її ставлення до України", – сказав він.

"Російська Федерація – це противник. Тому завжди потрібно враховувати найгірший варіант його дій", – резюмував він.