Санкції у вигляді заборони на в'їзд і заморожування активів застосовано до 149 осіб і 38 компаній / shutterstock.com

МЗС Росії обіцяє, що російський «стоп-лист» для Європейського Союзу продовжуватиме діяти після продовження санкцій проти РФ. Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це на брифінгу в окупованій Ялті сказала офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

«Я хотіла б нагадати, що у відповідь на недружні дії ЄС було прийнято російський «стоп-лист», який також продовжує діяти», - заявила Захарова.

Вона нагадала, що 14 вересня Рада ЄС учергове продовжив санкції щодо фізичних і юридичних осіб Росії до березня 2018 року.

Відео дня

Читайте такожПорошенко заявив про неприпустимість "замороження" питання Криму та наголошує на збільшенні для РФ ціни за окупацію

«Несподіванкою для нас це не стало, з огляду на упереджений підхід Євросоюзу до внутрішньоукраїнських конфлікту і небажання дати справедливу оцінку діям київського режиму з підриву процесу реалізації Мінських угод», - додала Захарова.

Як повідомляв УНІАН, санкції у вигляді заборони на в'їзд і заморожування активів застосовано до 149 осіб і 38 компаній. Зі списку, який до цього налічував 153 особи і 40 компаній, були виключені четверо померлих людей і компанії, ліквідовані в результаті злиття.

Зі списку виключено Олега Пантелєєва (колишнього першого заступника комітету парламентських справ Ради Федерації РФ, помер 16 вересня 2016 року), Валерія Болотова (одного з ватажків терористичної організації «ЛНР», помер 27 січня 2017 року), Михайла Толстих (командира терористичної банди «Сомалі», убитий 8 лютого 2017 року) і Сергія Литвина («заступника голови ради міністрів ЛНР», помер 27 грудня 2016 року).

Крім того, зі списку виключено компанії «Порт Феодосія», «Керченський паром», «Керченський аеропорт/Камиш-Бурун» і додано підприємство «Кримські морські порти».

До списку, затвердженого в 2014 році, входять «глава Криму» Сергій Аксьонов, інші псевдочиновники окупованих Росією Криму і Севастополя, ватажки терористів Денис Пушилін, Андрій Пургін, Олександр Бородай, Ігор Гіркін, колишній народний депутат України Олег Царьов. Серед компаній - порти Феодосії, Севастополя, Керчі, так звана «народна міліція Донбасу», санаторій «Нижня Ореанда», національне виробничо-аграрне об'єднання «Массандра», Національний інститут винограду і вина «Магарач», Російський національний комерційний банк та інші.

Сьогодні, 15 вересня, рішення Ради Європейського Союзу продовжити ще на півроку санкції щодо осіб і компаній, дії яких підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, було опубліковано в Офіційному журналі ЄС.