Ілюстрація REUTERS

Існує кілька причин, чому керівництво Міністерства зовнішніх справ Німеччини говорить про те, що Україна ще не скоро може стати членом Євросоюзу.

Про це заявив очільник української делегації в ПАРЄ, депутат від БПП Володимир Ар'єв, передає Еспресо.TV.

Читайте такожВіце-канцлер Німеччини заговорив про можливість зняття санкцій з РФ вже влітку

Відео дня

За його словами, такі слова варто розглядати з позиції того, що Габріель намагається налагодити відносини з Росією і є прихильником скасування санкцій проти неї. 

"Є друга точка зору стандартної німецької зовнішньої політики, яка має таку умову: якщо вона робить щось на кшталт того, що я сказав, то вона має тому, хто постраждав, підсолодити певним чином пігулку", - наголосив Ар'єв.

Він пояснив, що насправді ця ідея міністра, яка навряд чи обговорювалася у Євросоюзі, була оприлюднена, щоб посилити співпрацю України з ЄС.

Депутат додав, що Габріель, попри це, все одно буде й надалі порушувати це питання, тож треба уважно стежити за тим, якими будуть його подальші кроки.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель в інтерв'ю німецькому медіаконцерну Funke Mediengruppe заявляв, що Брюссель міг би почати вибудовувати відносини з Україною і Туреччиною, спираючись на нову модель, сформовану за підсумками виходу Великобританії з Європейського Союзу.

Габріель вважає, що в найближчі роки ці дві країни не стануть членами Євросоюзу. "У цьому зв'язку ми повинні подумати про альтернативні форми для ближчої співпраці" з ними, додав глава зовнішньополітичного відомства ФРН.