Голова політради «Нашої України» Валентин НАЛИВАЙЧЕНО переконаний, що українцям потрібно об’єднуватися та діяти разом проти спроб нав’язати їм новітні форми окупації.

Про це він заявив сьогодні, беручи участь у заходах із вшанування пам’яті героїв Холодного Яру, повідомили УНІАН у прес-службі партії.

«Ми вшановуємо сьогодні пам'ять героїв Холодного Яру, які любили свій край і поклали життя у боротьбі за те, щоб Україна була незалежною», - сказав В.НАЛИВАЙЧЕНКО після панахиди на могилі отамана Василя Чучупаки.

Відео дня

В.НАЛИВАЙЧЕНКО нагадав про особливу роль Холодного Яру в історії України. «Тут у травні 1768 року повстав гайдамацький рух. У 1919-1922 рр. у цих краях діяла українська Холодноярська республіка. Тут українці найдовше чинили опір комуністичному ярму, накинутому з Москви, прагнучи жити у своїй незалежній країні», - підкреслив «нашоукраїнець».

«Сьогодні, як і в минулі часи, Україні прагнуть нав’язати новітні форми окупації. Ця новітня окупація, хто б її не напланував на десяти років наперед, не є нашою владою і нашим майбутнім. Для того, щоб їй протистояти, потрібно об’єднуватися і діяти разом, - наголосив В.НАЛИВАЙЧЕНКО. - Треба думати про майбутнє і спільно діяти задля успіху України».

В  свою чергу лідер партії «Наша Україна» Віктор ЮЩЕНКО виступаючи у Холодному Яру наголосив, що ця земля унікальна передусім своєю життєдайною енергетикою свободи, нескореності та українського духу.

«Наш обов’язок – зробити висновки з уроків нашої історії.

Заради нашого майбутнього – ми маємо підняти рівень відзначення героїв Холодного Яру», - зауважив він.

За його словами, Холодний Яр, як і Крути, Конотоп, Шаповалівка, Соснівка, Пилявці, Виграїв, Зборів, Батог, Гурби й інші місця нашої слави – повинні бути внесені до «спеціального реєстру українських перемог над окупантами».

«Нас може об’єднати і відкрити перед нацією майбутнє тільки одна чесна відповідь: це наша історія, це наші герої», - сказав В.ЮЩЕНКО.

Він підкреслив, що правдива історія єднає націю, а значить – робить нас сильнішими. «Як єднає націю єдина державна мова, культура, церква, мораль, звичай, право», - додав він.

Лідер партії наголосив, що історія – це не тільки і не стільки минуле, скільки є проекцією майбутнього.

«Тому нації, які знають собі ціну, завжди виборюють свою історію. Історію крадуть нації, які її не мають, історію фальсифікують нації-окупанти», - наголосив В.ЮЩЕНКО.

Як повідомлялося, сьогодні представники «Нашої України» беруть участь у заходах із вшанування пам’яті героїв Холодного Яру (с. Мельники, Чигиринський район, Черкаська область). Запланована участь у заходах і лідера партії «Наша Україна», Президента України (2005-2010) Віктора ЮЩЕНКА.