Янукович и оппозиция

Якби вибори Президента України відбулися у січні 2014 року, то найбільшу кількість голосів набрали б і, відповідно, вийшли до другого туру виборів двоє кандидатів - Віктор Янукович та Віталій Кличко.

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати дослідження “Оцінка жителями України соціально-політичної ситуації в країні станом на січень 2014 року”, проведеного Інститутом соціальних технологій “Соціополіс” на замовлення Агентства моделювання ситуацій.

Відео дня

“Вказаних кандидатів готові підтримати 18,4% - Януковича і 17,6% - Кличка. Третє місце в президентському електоральному рейтингу займає Петро Порошенко, за якого мають намір проголосувати 9,5% від загальної кількості респондентів. Рівень підтримки виборцями інших потенційних кандидатів у Президенти на теперішній час набагато нижчий за рівень підтримки трьох лідерів електоральних симпатій. Зокрема, за Арсенія Яценюка проголосували б 4,1%, за Петра Симоненка - 3,9%, за Олега Тягнибока - 2,9%, за Анатолія Гриценка - 1,9%, за Олега Ляшка - 1,3%, за Віктора Ющенка - 1,2%“, - повідомив під час презентації результатів дослідження заступник директора Агентства моделювання ситуації Олексій Голобуцький.

Читайте такожКваснєвський вважає Порошенка можливим кандидатом на пост нового глави Кабміну

Він також зазначив, що така ситуація значно відрізняється від попередніх президентських виборів.

“Янукович має найбільший рейтинг серед всіх Президентів на останньому році свого президентства і залишається популярним політиком в країні”, - зазначив Голобуцький.

Що стосується Кличка, то, на думку експерта, він зберіг свій рейтинг завдяки успішному позиціонуванню.

Згідно з результатами опитування, якби вибори до Верховної Ради відбувалися в січні 2014 року, найбільшу кількість голосів виборців отримали б Партія регіонів (за яку мають намір проголосувати 19,1% від загальної кількості опитуваних), партія “УДАР” Віталія Кличка (15,4%), за “Батьківщину” проголосували б 11,2%. Високі шанси подолати 5-відсотковий прохідний бар'єр мають також Комуністична партія (5,9%), партія “Солідарність” (5,1%) та “Свобода” (4,5%).

Дослідження проводилось з 16 по 30 січня 2014 року серед населення України у віці від 18 років. Метод збору первинної інформації - особисте формалізоване інтерв'ю. Вибірка: трирівнева з квотним відбором респондентів на останньому етапі. Загальний обсяг вибірки склав 1650 респондентів - постійних жителів України у віці від 18 років. Теоретично статистична похибка репрезентативності частки ознаки з довірчою ймовірністю 0,95% для даних в цілому по Україні не перевищує 2,4%.